Indisk dahl med skyr, koriander og ristede mandler

8. januar 2016

Indisk dahl med skyr, koriander og ristede mandler photo IMG_6582_zpsltddi2vs.jpgJeg er virkelig vild med indisk og i det hele taget krydret mad. Og når vejret opfører sig, som det gør nu (hold nu op hvor er det bare koldt!), så er der altså ikke noget bedre end en skålfuld varm, krydret dahl. Jeg er faktisk slet ikke sikker på, om det mon staves dahl, daal eller dal, men jeg kan til gengæld forsikre dig, at det smager så godt. Retten lavede jeg sammen med min søde veninde, og vi ‘freestylede’ en smule, efter hvad vi havde i køleskabet. Det blev slet ikke dårligt og kom faktisk til at minde en smule om indisk dahl fra Grød i København – den kan forresten også anbefales 🙂

Dahl er som sagt en indisk ret, der blandt andet består af linser, tomat, kokosmælk og masser af krydderier. Vi har derudover valgt at tilføje lidt ekstra grøntsager og toppet med en klat skyr, friske koriander og ristede mandler. Kombinationen af den lidt spicy, cremede linse-grød sammen med kølende skyr og knasende mandler er bestemt en ny favorit, og det er helt sikkert ikke sidste gang, at det kommer på menuen herhjemme.

Ingredienslisten er en smule længere end normalt, men mange af ingredienser er til gengæld noget, du sikkert allerede har i skabet. Hvis du ønsker mere krydring, så kan du sagtens skrue lidt op eller fx tilsætte sambak olek for et større chili-kick.

Find andre indiske opskrifter lige her.

Indisk dahl med skyr, koriander og ristede mandler photo IMG_6583_zpsc6vmocjs.jpg

Indisk dahl med skyr, koriander og ristede mandler (til 3 personer)

 • 2,5 dl røde linser
 • 1 squash
 • 250 g cherrytomater
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 3-4 cm ingefær
 • 1 spsk kokosolie/olivenolie
 • 2 store tsk karry
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1/2-1 tsk chiliflager
 • 1/2 tsk gurkemeje (kan undlades)
 • 2,5 dl kokosmælk
 • 3,5 dl vand rørt med 1 grønsagsbouillonterning
 • limesaft, salt og peber
 • topping: ristede mandler, skyr og friske koriander

Så nemt er det: Start med at halvere tomater, hakke løg og hvidløg, skære squash i tern og hakke en håndfuld friske koriander. Skræl ingefær og hak det fint. Kom olie i en gryde ved middel-høj varme og tilsæt halvdelen af de halverede tomater, squash, løg, ingefær, hvidløg, krydderier, salt og peber og steg et par minutter.

Skyl linserne, fx i en si og kom dem derefter op i gryden sammen med bouillonvand og kokosmælk. Lad det simre i cirka 20 minutter, til linsegrøden er tyk og cremet og tilsæt så resten af tomaterne, de hakkede koriander, en smule limesaft og giv det 2-3 minutter mere. Smag tilsidst til med salt, peber, limesaft og evt chili (som fx sambak olek) for et større kick. Server din dahl med skyr, ristede mandler og friske koriander til toppen.

 • Reply
  Sabah
  8. januar 2016 at 14:17

  Mmm elsker daal 🙂 er selv fra Pakistan. Vil anbefale dig at putte lidt garam masala i 😛 du skal helt sikkert også prøve Masoor daal. Det Stortset det samme som den du har lavet, bare med brune linser 🙂
  Knus

  • Reply
   Anna
   8. januar 2016 at 15:21

   Nøj det lyder også godt Sabah!
   Det skal jeg da helt sikkert prøve 😉
   Kram Anna

 • Reply
  Josefine
  9. januar 2016 at 16:09

  Hvor sjovt – jeg lavede netop dahl i går. Det er bare så lækkert! Ser skønt ud.

  • Reply
   Anna
   9. januar 2016 at 16:29

   Ej hvor sjovt – ja det er nemlig så lækkert!
   Tak Josefine og god weekend 🙂

Svar