Auberginelasagne med spinat og bøffelmozzarella

16. oktober 2015

Auberginelasagne med spinat og mozzarella photo IMG_5759_zps3lfpdrqn.jpgAuberginelasagne med mozzarella og spinat. Det her er sådan en lasagne, der går ind under kategorierne ‘glutenfri’ og ‘vegetarisk’. Og hvis du skulle være en af dem, der godt kan blive lidt skræmt af at læse det, så kan jeg fortælle, at den smager virkeligt godt. Du har måske allerede lagt mærke til det på bloggen, men jeg er faktisk ret stor fan af vegetariske retter. Ofte synes jeg, at en vegetarisk ret gør mig mere behageligt mæt end en kødret. Det betyder bestemt ikke, at jeg ikke spiser kød – jeg er nemlig stadig vild med fx en klassisk lasagne, nogle gode kyllingefrikadeller , et lækkert stykke laks eller en god kyllingeret som denne marokkanske kylling. Men engang imellem kan det være meget rart med en kødfri aftensmad – især når det smager så godt som her 😉

Lasagnen er egentlig rimelig simpel og består først og fremmest af aubergine skåret i tynde skiver og lagt som lasagneplader. Imellem auberginepladerne er der en let krydret tomatsovs, frisk spinat og hytteost, og det hele bliver så toppet med en lækker bøffelmozzarella, der bliver sprød på toppen og gør hele forskellen. Opskriften er også perfekt, hvis du har lyst til at eksperimentere og tilføje noget. Det kunne fx være, at du godt kunne tænke dig noget kød. Så kan du udskifte tomatsovsen med en kødsovs. Du kan også udskifte aubergineplader med almindelige pastaplader (husk så at give den lidt mere tid i ovnen) eller tilføje andre grøntsager, krydderier osv. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser.

Find endnu flere opskrifter med aubergine lige her.

Auberginelasagne med spinat og mozzarella photo IMG_5753_zpsooukxtk0.jpg photo IMG_5765_zpsoplfvnks.jpg

Auberginelasagne med spinat og mozzarella (til 3 personer)

 • 2 auberginer
 • 1 dåse hakkede tomater + 2 dl vand
 • 2 spsk tomatpure
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • frisk rosmarin, salt, peber og 1 tsk sukker
 • 1 tsk sambak olek (eller anden form for chili)
 • 200 g frisk spinat
 • 150 g hytteost
 • 250 g bøffelmozzarella
 • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skære auberginer i aflange skiver på cirka 0,5 cm tykkelse. Drys begge sider med godt med salt og lad det trække i 30 minutter på køkkenrulle – på denne måde trækkes noget af væden ud af auberginen. Hak imens løg og hvidløg, varm 1 spsk olie op i en gryde og steg løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt lidt grofthakket frisk rosmarin og tomatpure, rist det et minuts tid og tilsæt så dåsetomater, vand, salt, peber, sambak (chili) og sukker og lad det simre.

Dup auberginepladerne godt med køkkenrulle, så du får væske og salt væk. Damp derefter den friske spinat i en gryde med låg og pres så overskydende væske ud af den dampede spinat. Varm en grillpande/pande op til høj varme, pensl aubergineskiverne med en smule olie og steg dem, ad et par omgange, et par minutter på hver side, til de er lidt møre. Skær mozzarella i tynde skiver.

Smør en form (cirka 22 x 22), kom en smule tomatsovs på bunden og byg nu lasagnen op af lag med aubergineskiver, tomatsovs, spinat og hytteost og slut til sidst af med tomatsovs og mozzarella – vi fik i alt 3 lag. Top gerne med frisk rosmarin og bag din auberginelasagne i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Skru evt. lidt ned undervejs, hvis mozzarellaen bliver for mørk.

 • Reply
  Josefine
  18. oktober 2015 at 19:00

  Ej, hvor ser den skøn ud! Elsker at den både kornfri og vegetarisk

  • Reply
   Anna
   18. oktober 2015 at 19:12

   Tak Josefine!
   Ja ik? Og så mætter den og smager lækkert samtidigt med, at den er super sund 😉

 • Reply
  Henriette Pedersen
  18. oktober 2015 at 19:18

  Jeg elsker simpelhent din blog. Her kan jeg altid finde noget spændende men også overkommenligt at lave hvis jeg har lyst til at bage eller lave aftensmad. Idag har jeg bagt dine lækre scones med chokolade, wow de var lækre og er nu igang med denne lækre lagsange. MUMS. Glæder mig til lasagnen kommer ud af ovnen 🙂

  • Reply
   Anna
   18. oktober 2015 at 20:11

   Sikke en dejlig kommentar Henriette!
   Det gør bare det hele meget bedre, når der er nogen på den anden side af skærmen, der har det som dig – tusind tak <3
   Jeg håber, at du også kan lide lasagnen 😀
   Kram Anna

Svar