Sweet ‘n’ spicy sesam-mandler

22. august 2015

Sweet 'n' spicy sesam-mandler Lige der, midt på formiddagen, eftermiddaggen eller om aftenen, hvor den lille sult melder sig, er det altså rart med noget lækkert. Det behøver ikke at være det store, men det føles alligevel godt at gøre lidt ekstra ud af det og så at kunne glæde sig til mellemmåltids-snacken. Og det er lige her, hvor disse lækre sesam-mandler passer perfekt ind.

Jeg havde egentlig lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg mon skulle kalde dem. De er nemlig både søde, salte og en smule spicy. Sødmen kommer fra honning, det salte kommer fra salt (sjovt nok) og så er der lige et lille ‘kick’ fra cayennepeberen. Hermed navnet sweet ‘n’ spicy sesam-mandler. Mandlerne er utrolig nemme at lave, og det tager ikke mere end 20 minutter. Du kan sagtens lave en større portion og have dem stående i en lufttæt boks. Hvis du ikke er så meget til det stærke fra cayennepeberen, kan du sagtens undlade det eller erstatte med et andet krydderi. Det kunne fx være kanel, lakrids, rosmarin og meget mere .

Find endnu flere snacks sundere søde sager lige her.

Sweet 'n' spicy sesam-mandler 

Sweet 'n' spicy sesam-mandler 

Sweet ‘n’ spicy sesam-mandler 

 • 100 g mandler
 • 1 spsk akaciehonning
 • 1/3 tsk salt
 • et godt drys cayennepeber
 • 1 stor spsk sesamfrø

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 170 grader. Lad dem køle lidt af. Kom honning i en skål og giv det 15 sekunder i mikroovnen. Bland honning med de ristede mandler og resten af ingredienserne. Smag dig eventuelt frem med cayennepeberen.

Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist videre i ovnen i cirka 15 minutter. Lad dem køle helt af på bagepladen og skil dem herefter fra hinanden. Opbevar mandlerne i en lufttæt boks (hvis du altså ikke, ligesom min familie og jeg, spiser dem alle på samme dag 😉 )

 

 • Reply
  Louise
  24. august 2015 at 22:29

  Hvor ser de bare lækre ud Anna! Dem skal jeg helt sikkert prøve på et tidspunkt 🙂

  • Reply
   Anna
   25. august 2015 at 9:29

   Hej Louise.
   Det er jeg glad for at høre!
   De var virkelig også gode – jeg håber, at du kan lide dem 😉

Svar