Denne opskrift på citronpasta er en af mine go-to pastaretter, når det skal være nemt og lækkert. Det er en af de retter, der kan laves på under 20 minutter, og det er efterhånden blevet en genganger i vores køkken herhjemme. Derfor tænkte jeg, at det måtte være tid til at dele den med jer. Den er både super her om sommeren, men vi har også spist den til vinter og drømt os lidt mod varmere himmelstrøg.
Pastaretten er super simpel og består af spaghetti, frisk persille, masser af citronskal og -saft, smuldret feta og grofthakkede, ristede hasselnødder. Det er en virkelig god kombination af noget sprødt, cremet, salt, syrligt og friskt. Retten er vegetarisk, men du kan sagtens servere den til et stykke fisk eller kylling.
Hvis du er på udkig efter andre simple og nemme pastaopskrifter, kan jeg også anbefale disse:
- Sommerpasta med edamame, citronsauce og langtidsbagte tomater (første favorit)
- Frisk pasta med hjemmelavet soltørret tomatpesto
- Sommerpasta med safran og friske ærter
- Cremet pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater (anden favorit)
- Pasta med grøn pesto
Find endnu flere pastaopskrifter lige her.
Citronpasta med feta, persille og ristede hasselnødder (3 personer)
- 1 stor håndfuld hasselnødder
- 1 bundt frisk persille
- 350 g spaghetti (gerne en lidt bred en af slagsen)
- skal fra 2 små citroner + saft fra 1
- feta fra blok
- salt, peber og olivenolie
Så nemt er det: Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. Lad dem afkøle lidt og nulr derefter skallen af med fingrene. Skyl persille og hak det groft. Hak også nødderne groft.
Kog spaghetti efter anvisningen på pakke og hæld vandet fra. Smuldr lidt feta. Vend pasta med persille, nødder, 2 spsk olivenolie, salt, peber, smuldret feta og citronsaft og -skal. Server med det samme, gerne i en skål med en gaffel.