Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa

15. juli 2015

Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa photo IMG_5428_zpsiud6bhm2.jpgHjemmelavet tacos med pulled beef / annonce for Jensen’s køkken. 

Du er hermed inviteret til virtuel tacos-fest! Og du kan godt glæde dig, for kombinationen af disse elementer er virkelig lækker. Jeg har indgået et lille samarbejde med Jensen’s Bøfhus og har modtaget et par produkter, som jeg skal udvikle 2 opskrifter ud fra. I denne opskrift har jeg valgt at bruge deres pulled beef. Jeg vil gerne indrømme, at jeg normalt kan være lidt skeptisk i forhold til sådanne produkter, men kødet smagte super godt, var virkelig nemt at lave og passede rigtig fint til resten af ‘festens’ elementer.

På trods af at denne opskrift både består af hjemmelavede tacos, pulled beef, lækker avocado-salsa og rødløg, så var det faktisk hverken tidskrævende eller besværligt at lave. Du kan næsten nå at lave både tacos og avocado-salsa, imens kødet tilberedes i ovnen (30 minutter). Kombinationen af de bløde tacos med det møre og krydrede pulled beef, rødløg og den cremede, let syrlige avocado-salsa med saftige tomater, sprøde æbletern og limesaft spillede bare så godt sammen. Jeg håber, at du måske er blevet inspireret til at holde din egen tacos-fest, og så lover jeg til gengæld både fest på tallerkenen og i maven.

Find flere mexicanske opskrifter lige her.

Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa photo IMG_5412_zpsvikq2fpn.jpg

Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa photo IMG_5416_zpsnffqlgrp.jpg

Hjemmelavede tacos med pulled beef og avocado-salsa (3 personer)

  • Tacos: 165 g hvedemel
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 dl vand
  • Avocado-salsa: 2 avocadoer
  • 1/2 æble
  • 6 cherrytomater
  • saft fra 1 lime
  • salt + peber
  • 1 pakke Jensen’s pulled beef (kan købes her eller i diverse supermarkeder)
  • 1 rødløg

 

Så nemt er det: Start med at tage kødet ud af posen, kom det i et fad og hæld sky og marinade fra den lille pose ud over. Dæk fadet med et stykke staniol og prik nogle huller i staniolen med en gaffen. Tilbered kødet i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter. Træk herefter kødet fra hinanden med 2 gafler, så det bliver ‘pulled’. Sørg for at blande det godt med snasket i bunden.

Imens kødet er i ovnen kan du lave tacos. Kom hvedemel og 1 tsk salt i en skål og lav en fordybning i midten. Kom vand og olivenolie i fordybningen og arbejd melet ind i væsken lidt ad gangen med en gaffel. Ælt det derefter godt sammen med hænderne, til dejen er blød og del den så i 6 små boller. Rul en bolle ud ad gangen på et meldrysset bord. De skal være ret tynde, cirka 15 cm i diameter. Opvarm en pande ved middel-høj varme og bag taco’en i cirka 1-2 minutter på hver side – den må ikke tage for meget farve, men skal stadig være blød. Rul den næste taco ud, imens den første bages på panden og fortsæt derefter. Opbevar dem i et viskestykke indtil alle er bagt, så de holder varmen.

Lav avocado-salsa ved at halvere avocadoerne, skrabe kødet ud og mose det med en gaffel. Skær æble og tomat i små tern og rør det sammen med avocadomos, limesaft, salt og peber. Skær rødløg i tynde ringe. Server dine tacos med pulled beef på et fad eller i små skåle med ekstra lime og evt. friske koriander, så alle selv kan bygge deres egen taco.

  • Reply
    #vandring
    1. juni 2019 at 22:24

    De tacos skal helt sikkert prøves en gang 😀 tak for et super indlæg

Svar