Grillet salat med gulerødder, appelsin og grillost

10. juni 2015

Grillet salat med gulerødder, appelsiner og grillost photo IMG_5070_zpsonewr0oj.jpgGriller du nogensinde andet end kød på din grill? Jeg er selv ret vild med at grille og har derfor her på det seneste gået og leget med tanken om at grille andet end ‘bare’ kød på grillen. Dont get me wrong, jeg elsker grillet kød, men det kunne bare være sjovt at udforske grillens muligheder lidt mere. Derfor har jeg lavet denne grillet salat med inspiration fra kogebogen “Hverdagsmad med frugt og bær” med en kombination af saftig sødme, sprødhed og salt.

Opskriften på grillet salat består blandt andet af spidskål, grillede gulerødder, grillede appelsiner og grillost, der alle får de fineste grillstriber fra grillen. Salaten er nem at lave, du skal bare forberede alle ingredienserne, og så kan du fx grille dem, imens dit kød også hygger sig på grillen. Salaten er nemlig rigtig fin som tilbehør til kød eller fisk, og så er den dejlig sommerlig. Hvis du er på udkig efter andre grillopskrifter, kan jeg blandt andet anbefale grillede kokoskødboller, spinatsalat med grillost og langtidsbagte tomater, grillet nektarin-salat eller grillede marokkansk krydrede oksespyd. Alle disse opskrifter samt opskriften i dette indlæg kan grilles på grillen, men du kan også sagtens bruge en grillpande, hvis du har lyst til det.

Find endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Grillet salat med gulerødder, appelsiner og grillost photo IMG_5073_zpsiqnibwa6.jpgGrillet salat med gulerødder, appelsiner og grillost photo IMG_5079_zpsm8lcqxzb.jpg

Grillet salat med appelsiner, gulerødder og grillost (tilbehør til 3 personer)

 • 3 mellemstore gulerødder
 • 2 appelsiner
 • 1/3 spidskål
 • 200 g grillost, skåret i skiver
 • olivenolie
 • citronsaft
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skrælle gulerødder og skære dem i tynde, aflange skiver. Skær et stykke af hver ende på appelsinerne og skær derefter skrællen og det hvide af. Skær appelsinen i skiver på cirka 0,5 cm tykkelse. Vend gulerødder og appelsin forsigtigt i en spsk olivenolie, salt og peber.

Varm en grill eller grillpande op til høj varme og start med at grille gulerødderne 3-4 minutter på hver side. Grill derefter appelsinskiverne et par minutter på hver side og til sidst grillost-skiverne. De skal alle have fine, brune grillstriber. Snit spidskålet fint og anret det hele på et fad. Drys med citronsaft, friskkværnet peber og eventuelt overskydende saft fra appelsinerne. Server fx til et stykke grillet kød, kylling eller fisk.

 • Reply
  Josefine
  10. juni 2015 at 13:53

  Mums, nej jeg har faktisk aldrig grillet amdet end fisk og kød, men hold op hvor lyder det lækkert med frugt og grønt – og ost! Helt sikkert noget der skal prøves denne sommer 🙂

 • Reply
  Lisa
  10. september 2015 at 15:18

  Det ser virkelig lækkert ud, det tror jeg, at jeg vil prøve at lave på min nye udendørsovn, forno fra morsø. Find den her http://www.morso.dk/

  • Reply
   Anna
   10. september 2015 at 16:49

   Tak Lisa – det lyder ikke dårligt 🙂

Svar