Annonce

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Duften, der breder sig i huset, når disse lækre kærnemælkshorn med rabarber bliver bagt, er slet ikke til at stå for. Jeg er ret stor fan af rabarber, og da vi er gået ind i sæsonen for den lækre sag, skal det da helt sikkert udnyttes. Samtidigt har jeg også en svaghed for kærnemælkshorn, så de 2 ting måtte da lige kombineres. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at det seriøst er de bedste horn, jeg nogensinde har smagt!

Opskrift på kærnemælkshorn med rabarber

Dejen til disse rabarberhorn er lavet med kærnemælk, der gør dem bløde og svampede, og så er de fyldt med syrlige rabarber og en sød marcipan-vaniljeremonce, rullet sammen og til sidst drysset med hakkede mandler. De er faktisk ret nemme at lave, og så ser de bare så fine ud. Det er bestemt ikke sidste gang, sådan en portion bliver kreeret herhjemme. Kærnemælkshorn med rabarber kan også sagtens laves med andet fyld. Det kunne fx være små æbletern eller andet frugt, chokolade, karamel osv. Jeg har også lavet en variant af kærnemælkshorn med lemon curd og remonce – det kan også noget rigtig godt.

kærnemælkshorn
Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan
Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Lækre, bløde og søde kærnemælkshorn med rabarber og marcipan-remonce. Opskriften er nem at lave og giver 12 horn.
5 fra 4 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse14 minutter
Hævetid1 time 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 100 g smør (blødt)
  • 30 g sukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 40 g gær
  • 400 g hvedemel (måske 450)

Fyld

  • 130 g rabarber
  • 80 g smør (blødt )
  • 70 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld mandler (hakkede)

Fremgangsmåde

Dej

  • Rør smør og sukker sammen.
  • Lun kærnemælken i en gryde, til det er lillefingervarmt og opløs så gæren heri.
  • Rør kærnemælk og smør-blandingen sammen og ælt melet i lidt ad gangen (gerne med røremaskine), til dejen er blød og smidig – cirka 5 minutter.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

Fyld og samling

  • Lav imens fyldet: bland sukker og marcipan godt ved at ælte det ind i hinanden med fingrene.
  • Ælt nu smør og vaniljestang/pulver i og til sidst mel – her kan du både bruge gaffel og hænder.
  • Fjern enderne fra rabarberne, skyl dem godt og skær dem i små stykker.
  • Rul dejen ud til en cirkel på et let meldrysset bord og skær den i 12 aflange trekanter (ligesom når du skærer lagkage).
  • Kom en klat marcipan-remonce og nogle rabarberstykker på den brede ende af hver trekant og rul den til horn ved at rulle den brede ende mod den smalle.
  • Tryk enderne godt sammen, så du holder på fyldet.
  • Kom hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.
  • Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 12-14 minutter – skru evt. lidt ned undervejs.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments