Sprøde koldhævede boller med majsmel

30. maj 2015

Sprøde koldehævede boller med majsmel photo IMG_5044_zpsfanb1qtm.jpgKoldhævede boller med majsmel. Der er altså ikke meget, der slår duften af friskbagte boller på en weekendmorgen som denne. Er du ikke enig? Jeg har bagt mange forskellige opskrifter på koldhævede boller, men denne gang har jeg tilsat lidt majsmel i bolledejen.

Hvis du ikke har majsmel, kan du sagtens undlade at komme det i. Jeg synes bare, at det gav en ekstra sprød krumme og bid til bollerne. Dejen kan du lave aftenen i forvejen og næste morgen klatte den op på en bageplade, bage dem i ovnen og så er der ellers friskbagte boller. De kan sagtens holde sig friske i flere dage og kan samtidigt også fryses ned.

Find endnu flere opskrifter på boller lige her.

Sprøde koldehævede boller med majsmel photo IMG_5048_zpsi6gcxult.jpg Sprøde koldehævede boller med majsmel photo IMG_5051_zpswtdx6zqv.jpg

Sprøde koldehævede boller med majsmel (12-14 stk)

  • 12 g gær
  • 600 ml lunkent vand
  • 5 g salt
  • 100 g groft majsmel
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca 400 g hvedemel

 

Så nemt er det: Start med at blande gær, vand og salt.  Tilsæt fuldkornsmel og majsmel og ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med en træske eller hænderne. Det er meningen, at dejen skal være klistret. Ælt dejen så længe du gider – gerne 20 minutter (tro mig, det gør det kun bedre). Smør en stor skål med en smule smagsneutral olie, kom dejen i og dæk skålen med et fugtigt viskestykke. Stil skålen i køleskabet natten over. 

Næste morgen skal du tage dejen ud af køleskabet. Kom bagepapir på en bageplade, drys med lidt majsmel og klat 12-14 boller ud på pladen. Drys evt. bollerne med lidt mere majsmel og solsikkekerner/birkes. Bag bollerne ved 230 grader over-undervarme i cirka 20 minutter. Lad dem afkøle i 10 minutter og spis dem med masser af smøøøøør. 

    Svar

    Instagram