Spidskålssalat med æble, sesam og peanutdressing

20. maj 2015

Spidskålssalat med æble, sesam og peanutdressing photo IMG_4963_zpskktkarox.jpgSpidskålssalat med æble, sesam og peanutbutterdressing. Spidskål er klart en af mine favoritgrøntsager, specielt fordi den er sprød, er super sund og kan laves i ret mange forskellige variationer. Især spidskålssalat er noget, jeg laver ofte derhjemme. Det er nemt at variere og smager næsten altid godt, uanset hvad du kommer i. På bloggen kan du allerede finde spidskål i flere opskrifter som fx (næsten karamelliseret) smørstegt spidskål, Pad thai med kylling eller en moderniseret version af brændende kærlighed.

Opskriften på denne spidskålssalat med æble er virkelig simpel. Den består af få ingredienser, kan laves på under 10 minutter og passer som tilbehør til mange retter. Salaten består af fintsnittet spidskål, æble, ristede sesamfrø og en peanutdressing, der alt i alt giver et lidt asiatisk twist. Jeg serverede den til disse sprøde kokoskødboller med spicy mangodip.

Find endnu flere salater lige her.

Spidskålssalat med æble, sesam og peanutdressing photo IMG_4965_zpsf5uxrq5v.jpg

Spidskålssalat med æble, sesam og peanutdressing (tilbehør til 3-4 personer)

  • 1/2 stort spidskål
  • 1 stort æble
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1 stor spsk peanutbutter (min favorit er denne – affiliate link)
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk olivenolie
  • saft fra 1/2 citron

Så nemt er det: Start med at snitte spidskålet fint. Skær æblet i tynde julienne (stænger). Rist sesamfrøene let på en pande. Rør peanutbutter, citronsaft, olivenolie og honning godt sammen og vend alle ingredienserne sammen i en skål.

Hvis du vil variere din salat, kan du bruge andre frugter som pære, mango eller nektariner. Du kan også bruge andre nødder/kerner eller måske udskifte peanutbutter med tahin (sesamsmør). Du kan også bruge andre former for kål som rødkål eller hvidkål.

    Svar