Grillede kødboller med kokos og spicy mangodip

Grillede kødboller med kokos og spicy mangodipFor lang tid siden så jeg en opskrift, der mindede om denne i et blad og skrev med det samme ideen ned. Nu har jeg så endelig fået prøvet den, og mums det var godt. Kombinationen af sprøde, grillede kødboller med kokos og en lækker, spicy mangodip er virkelig god og kaster tankerne ned mod Asien. Derudover er det jo blevet grill-sæson, så det skal selvfølgelig udnyttes.

De grillede kødboller er udover lidt kokosmel også fyldt med forårsløg, chili og spidskommen og derefter rullet i kokosmel, inden de er grillet på grillen. Dippen består blandt andet af mango, lime, ingefær og chili, som giver et surt, sødt og stærkt kick til kokoskødbollerne. Jeg vil anbefale at servere en sprød salat til.

Hvis du ikke har en grill, kan du sagtens stege kødbollerne på grill-pande eller en normal pande. Derudover vil der formentlig være noget mangodip tilovers. Jeg kan forestille mig, at den vil smage godt sammen med kylling eller måske oven på en ristet rugbrødsmad med ost.

Du kan også finde flere opskrifter til grill her.

Grillede kødboller med kokos og spicy mangodip

Grillede kødboller med kokos og spicy mangodip

Grillede kødboller med kokos og spicy mangodip (3-4 personer)

 • Kødboller: 500 g hakket oksekød
 • 1 rød chili
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt
 • 3 spsk kokosmel
 • 1 forårsløg/almindeligt løg
 • peber
 • kokosmel til rulning
 • Mangodip: 1 mango
 • saft fra 1 saftig lime
 • 3 cm ingefær
 • 1/2-3/4 tsk sambak olek eller anden stærk chilisauce
 • 1 tsk akaciehonning
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at lave mangodippen. Skræl mangoen og skær den i mindre stykker. Hak ingefær fint og blend alle ingredienser til mangodippen sammen og smag evt. til med mere chilisauce og limesaft. Stil mangodippen på køl, imens du laver kødbollerne.

Hak chili og forårsløg fint. Ælt alle ingredienser til kødbollerne sammen i en skål og tril farsen til kødboller. Rul dem i kokosmel og grill med på grillen, til de er gennemstegte. Server gerne med en sprød kålsalat.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments