Sund æbletrifli med skyr og granola

14. april 2015

Sund æbletrifliFor mit vedkommende er morgenmaden et af dagens bedste måltider (tæt efterfulgt af aftensmaden), og jeg spiser næsten altid yoghurt naturel med sprød banan granola. Men når jeg engang imellem afviger fra min yndlingsmorgenmad, så sker der ting som denne morgenmadstrifli aka. sund æbletrifli med skyr og granola.

Det er super nemt! Triflien består af lag af skyr, sprød granola og grov æblekompot – nemt, sundt og ikke mindst virkelig lækkert. Du kan både lave granola og æblekompot i forvejen, og så er det bare at smække triflien sammen om morgenen, og det tager ikke mere end 2 minutter. Denne opskrift på sund æbletrifli er en god kombination af det cremede, sprøde og søde. Det smager syndigt, men er smækfyldt med gode sager, hvilket gør starten på dagen en smule bedre. Det er da lidt luksus ik? Jeg stemmer i hvert fald for flere af disse som den bedste start på dagen.

Find endnu flere morgenmadsopskrifter lige her.

Sund æbletrifli

Tips – du kan også…:

  • bruge andre frugter som fx pære, blommer, jordbær osv.
  • lave en større portion kompot, så du har til flere dage ad gangen.
  • tilføje ristede nødder.
  • krydre kompotten med kanel, kardemomme eller lignende.

 

Sund æbletrifli

Sund æbletrifli (til 1 person)

  • 1 lille æble
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • ca 4 store spsk skyr
  • ca 4 store spsk granola (fx denne)

 

Så nemt er det: start med at skære æblet i små tern og komme det i en gryde med vaniljepulver og et par spsk vand. Lad det koge under låg i cirka 10 minutter, til æblerne er møre. Mos det lidt med en gaffel til ønsket konsistens – jeg kan godt lide, at kompotten stadig er lidt grov. Lad det køle af (stil det evt. på køl til du skal bruge det). Tag et højt glas frem og lav lagene: start med skyr, så granola, æblekompot og gentag. Spis med det samme.

    Svar