Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

26. november 2014

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærterJeg er ret vild med kikærter, så jeg tænkte, at det måtte prøves som en ekstra ingrediens i oksefrikadeller. Og det var nu slet ikke så dårligt endda. Jeg er ikke den største kød-spiser, men jeg kan nu godt lide et saftigt stykke kyllingebryst, en langtidssimret kødsovs eller nogle gode oksedeller, fx med tomatsovs a la Lady og Vagabonden – som forresten er min livret.

Tilbage til disse oksefrikadeller. De har en god stegeskorpe, en skøn mellemøstlig smag fra spidskommen, garam masala og mynte, og så er de fyldt med lækre kikærter. Det kan altså klart anbefales! Jeg serverede dem med denne skønne spinatsalat med langtidsbagte tomater og grillost. Du kan sagtens servere dem til alle andre former for salater eller måske i en krydret tomatsauce. De ville også være super kolde i en sandwich eller på rugbrød.

Find endnu flere opskrifter på deller lige her.

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter (til 3-4 personer)

 • 600 g hakket oksekød
 • 1 dåse kikærter på dåse, drænet
 • 2-3 spsk tomatpure
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk garam masala
 • 1 lille håndfuld frisk mynte, hakket
 • 1 æg
 • 1 spsk olie + 1 spsk smør

 

Så nemt er det: Start med at røre hakket oksekød, salt, spidskommen, garam masala, kikærter, hakket mynte og æg godt sammen i en skål – det er nemmest med hænderne. Lad farsen trække lidt på køkkenbordet, gerne i 30 minutter. Form farsen til oksedeller. Varm en pande op til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden. Steg kødboller ved god varme til at starte med, så de får en stegeskorpe, og så kan du herefter skrue lidt ned. De skal cirka have 4 minutter på hver side i alt.

  Svar