Salat med grillost og langtidsbagte tomater

19. november 2014

Salat med grillost og langtidsbagte tomaterJeg er gået lidt amok i salater af forskellige varianter her på det seneste. Jeg synes, at kunsten ved en god salat er, at der skal være forskellige konsistenser: sprødt, blødt, saftigt osv. Og så skal der være forskellige smage, sødme, syre og friskhed. Denne salat med grillost og langtidsbagte tomater er min favorit for tiden. Så simpelt men så lækkert.

Salaten her består af sprøde salatblade, saftige langtidsbagte cherrytomater og grillet ost med chili (alternativt tror jeg også sagtens, at du kan bruge en fast feta). Grillosten er  fast i konsistensen og mild, lidt salt i smagen med et hint af chili, og så er den super nem at grille på panden. De langtidsbagte tomater giver en dejlig saftighed og umami til. Salaten er et fint tilbehør til et stykke kød, kylling, fisk eller som madpakke.

Se endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Salat med grillost og langtidsbagte tomaterSalat med grillost og langtidsbagte tomater

Salat med grillost og langtidsbagte tomater (tilbehør til 2-3 personer)

 • 10 cherrytomater
 • 1/2 spsk + 1 tsk olivenolie
 • 3 håndfulde frisk spinat
 • saft fra cirka 1/4 citron
 • 1 tsk akaciehonning
 • 1/2 pakke Taverna grillost med chili (125 g)

 

Så nemt er det: Start med at halvere cherrytomaterne og vend dem med 1/2 spsk olivenolie. Placer dem i et ildfast fad med bagepapir med den flade side opad. Drys med en salt, peber og en smule sukker. Bag dem i ovnen i 1 time ved 150 grader.

Skyl spinat og lad det dryppe af. Rør akaciehonning, citronsaft og 1 tsk olivenolie sammen  og vend med den friske spinat. Smør en grillpande (alternativt en normal stegpande) med en smule olie, skru godt op for varmen. Skær grillost i 1/2 cm tykke skiver og steg på middelvarm pande, cirka 2 minutter på hver side til de får grillstriber/farve.

Anret spinatbladene med de langtidsbagte tomater og grillosten ovenpå.

 • Reply
  Ebbe
  31. december 2014 at 2:20

  Detta var mycket läckert. Du har många fantastiska recept 🙂

  • Reply
   Anna
   31. december 2014 at 11:22

   Tak Ebbe, det er jeg glad for at høre 🙂

Svar