Hjemmelavet chai sirup

hjemmelavet chai sirupEr det bare mig, eller er det virkelig begyndt at blive koldt udenfor? Jeg synes altså, at det er lidt for tidligt til vinterjakke, vanter og halstørklæde. Det giver mig til gengæld en undskyldning til at kravle op i sofaen med en god bog i hånden, hyggesokker på og drikke en skøn kop the med hjemmelavet chai sirup.

Jeg blev overrasket over, hvor nemt det faktisk er at lave chai sirup, og så smager det virkelig skønt og krydret – perfekt på kolde efterårs- og vinterdage. Jeg kan lige love for, at man, når duften af kanel, kardemomme og de andre krydderier breder sig i køkkenet, kommer helt i julestemning. Og ja, jeg er en af dem, der allerede nu glæder mig til jul 😉

Chai siruppen kan bruges til mange forskellige ting: du kan røre lidt i en varm kop mælk og dermed lave hjemmelavet chai the, lave en kop the/kaffe og toppe med mælkeskum og drysse med sirup (se ovenstående billede) eller også kan jeg virkelig anbefale at spise varm havregrød med friske æbletern, ristede nødder og chai sirup til morgenmad – GUF.

Find flere opskrifter på drikkevarer lige her.

hjemmelavet chai siruphjemmelavet chai sirup

Hjemmelavet chai sirup (til ca 1-1,5 dl)

  • 3 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 1 lille stykke ingefær (3-4 cm)
  • 10 nelliker
  • 10 stjerneanis
  • 10 kardemommekapsler
  • 2 spsk stødt kanel
  • 1 dl rørsukker
  • 1/2 dl brun farin

 

Så nemt er det: Start med at knuse kardemommekapslerne, så du fjerner den grønne skal og beholder selve krydderiet indeni. Rist alle krydderierne (kanel, nelliker, kardemomme og stjerneanis) af i en gryde ved middel-lav varme, til det begynder at dufte lidt. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem med lidt sukker, så det blandes. Fjern skrællen fra ingefæren og skær den i små tern.

Kom vand, sukker, vaniljekorn, brun farin, ingefær og vaniljestang ned til krydderierne. Lad det simre ved middelvarme til siruppen er tyk og lækker, omkring 20 minutter. Vær opmærksom på, at siruppen bliver en smule tykkere, når den bliver kold. Fjern gryden fra varmen, lad det trække et par minutter og si derefter siruppen fra krydderierne ned i et skoldet glas (med låg til). Opbevar lufttæt på køl.

hjemmelavet chai sirup

 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments