Thai kylling i karry med frisk spinat og æbler

Thai kylling i karry med frisk spinat og æblerKylling i karry, kylling i kokosmælk – hvad kalder man det? Uanset hvad så er det en af mine livretter! Her får du opskriften på en thai kylling i karry. Kombinationen af den milde smag af karry sammen med den cremede kokosmælk og et lille spark fra ingefær – mums! 😉

Jeg har tilføjet godt med frisk spinat og sprøde æbletern. Det er en skøn ret, der fungerer hele året rundt. Du kan også sagtens tilføje andre grønsager som sukkerærter, rød peber eller hvad du nu har i køleskabet. Du kan også sagtens lave en vegetarisk version med græskar eller kikærter.

Denne skønne ret er lavet i samarbejde med mine to søde veninder L & K

Find endnu flere opskrifter med kylling lige her.

Thai kylling i karry med frisk spinat og æbler

Thai kylling i karry med frisk spinat og æbler (til 3-4 personer)

 • 2 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 godt stykke ingefær
 • 2,5 spsk karry
 • 3 kyllingebryster, skåret i mundrette stykker
 • 4 dl hønsebouillon (jeg blandede kogende vand med bouillonterning)
 • 1 dåse kokosmælk 
 • 250 g frisk spinat
 • 1 æble
 • salt + peber
 • saft fra 1/2 lime
 • olivenolie
 • evt lidt jævner

server med ris og frisk persille

Så nemt er det: 
Start med at skrælle de 2 løg og skære dem i tern. Pil hvidløget, skær skræl af ingefær og hak begge dele fint. Varm 1 spsk olivenolie i en gryde på middel-høj varme og kom karry på. Rør lidt rundt, så det “ristes” lidt. Kom de hakkede løg, hvidløg og ingefær ned i gryden og rør rundt. Kom også kyllingestykkerne i gryden og sørg for, at kyllingen får lidt farve på alle sider. Tilsæt hønsebouillon, kokosmælk og lidt salt og peber. Lad det simre under låg i min. 15 minutter – det er her, hvor du kan jævne sovsen lidt (jeg vil anbefale dig at gøre det, så sovsen ikke bliver for tynd).

Skyl imens den friske spinat og damp det i en gryde ved lav varme under låg med en lille smule vand, til spinaten falder sammen. Kom spinaten op i en si og pres væden ud af. Skær æblet i tern og kom det op i gryden sammen med spinat og limesaft. Lad det koge hurtigt op og server så med ris, frisk persille og eventuelt lidt flere friske æbletern.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments