Sprøde veggie-deller med chunky tomatchutney

17. august 2014

Veggie-deller med tomatchutneyDa jeg var på Roskilde festival i år, fik min veninde og jeg nogle virkelig gode veggie-deller fra “Veggie Phars-boden”, som jeg har forsøgt at efterligne. Selvom de ikke er helt magen til, så er jeg faktisk ret tilfreds med resultatet, selvom jeg dog glæder mig til (forhåbentligt) at smage dem igen næste år, for der er bare ikke noget, der slår originalen 😉

Disse veggie-deller er fyldt med sprøde grønsager, kikærter, frisk persille, krydderier og knasende græskarkerner. Som tilbehør serverede jeg verdens bedste fritter (du kan finde en opskrift lige her) og en meget nem, chunky tomatchutney med rødløg. Denne chutney er sundere og mere frisk end købeversionerne, da der næsten ikke er noget sukker i. Du kan også sagtens lave den som tilbehør til fisk, kylling eller andre vegetarretter. Hvis du ikke er til ovnfritter, kan du fx servere ris til.

Find endnu flere opskrifter på vegetariske retter lige her.

Veggie-deller med tomatchutney

Veggie-deller med tomatchutney (4 personer)

1 store bagekartoffel
2 gulerødder
1 løg
1 hvidløg
1 dåse kikærter, drænet
1 håndfuld frisk persille
1-2 æg
3/4 dl græskarkerner
3 spsk havregryn
neutral olie til stegning

Chutney: 500 g tomater
2 rødløg
1 spsk sukker
2 spsk olivenolie
salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at lave tomatchutney: halver tomaterne eller skær dem i kvarte afhængig af størrelsen. Pil og skær rødløg og skær dem i tynde både. Kom løg og tomater i et fad med bagepapir og drys med olivenolie, sukker, salt og peber og bland det godt sammen. Kom fadet i ovnen i 40 minutter ved 190 grader. Når chutney’en kommer ud af ovnen, kan du mose noget af det med en gaffel, men den skal dog stadig være lidt chunky.

Imens tomatchutney’en er i ovnen, skal du lave dellerne: skræl bagekartoflen, skær den i små tern og kog dem møre i en gryde. Mos derefter kartoflen med en gaffel. Skræl imens gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Skræl løg og hvidløg og riv løget groft og hvidløget fint. Hak den friske persille og bland det sammen med revne gulerødder, løg, hvidløg, peber og 1 stor tsk salt i en skål. Blend kikærterne groft, fx i en lille minihakker. Kom kikærter ned til grønsagerne sammen med æg, havregryn, kartoffelmos og græskarkerner og bland godt. Sæt farsen på køl til du skal bruge den.

Form cirka 12 flade, dog lidt tykke bøffer (cirka 2 spsk fars pr delle). Opvarm en pande ved middel-høj varme og kom olie på, så det dækker bunden (og ja, der skal altså bruges en god slat olie). Vent til olien er varm og steg så bøfferne sprøde på begge sider, men vær forsigtig når de skal vendes. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og server med det samme.

    Svar