Bananis på pind med mørk chokolade og mandler

Bananis på pind med chokolade og mandlerBananis på pind er en super nem dessert, der bare smager rigtig godt og så er den oven i købet sund. Jeg har set flere lave dem, så nu måtte jeg også prøve – og det fortryder jeg bestemt ikke! Det er ihvertfald ikke sidste gang.

Kombinationen af den søde, frosne banan med den mørke, sprøde chokolade og de hakkede, ristede mandler er virkelig god! Bananis på pind er både godt på en varm sommerdag, til et brætspil med familien eller til en hyggelig aften på sofaen med en kop the. De er også rigtig gode, hvis du har mindre børn (eller hvis du har et lille barn gemt indeni), fordi du kan pynte isene med lige det, du har lyst til. Det kunne være frysetørrede bær, andre nødder, kerner, smarties, lakridspulver osv. Derfor er det også oplagt til børnefødselsdag, sundere snack og is.

Find endnu flere sundere søde sager lige her.

Bananis på pind med chokolade og mandler

Bananis på pind med chokolade og mandler (til 4 is)

  • 2 modne bananer
  • 40-50 g mørk chokolade, gerne 70 %
  • cirka 15 mandler

Så nemt er det: Start med at skære hver banan i 2 (ikke på langs!), så du har 4 halve banaer som på billedet. Stik et træspyd i hver banan og frys dem i minimum 4 timer.
Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle af, inden du hakker dem groft. Smelt den mørke chokolade over vandbad. Tag bananerne ud af fryseren og hold dem en ad gangen ind over skålen med den smeltede chokolade. Brug en ske til at hælde chokoladen over bananispindene. Drys med det samme med de hakkede mandler og spis.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments