Bananis på pind med mørk chokolade og mandler

10. august 2014

Bananis på pind med chokolade og mandlerBananis på pind er en super nem dessert, der bare smager rigtig godt og så er den oven i købet sund. Jeg har set flere lave dem, så nu måtte jeg også prøve – og det fortryder jeg bestemt ikke! Det er ihvertfald ikke sidste gang.

Kombinationen af den søde, frosne banan med den mørke, sprøde chokolade og de hakkede, ristede mandler er virkelig god! Bananis på pind er både godt på en varm sommerdag, til et brætspil med familien eller til en hyggelig aften på sofaen med en kop the. De er også rigtig gode, hvis du har mindre børn (eller hvis du har et lille barn gemt indeni), fordi du kan pynte isene med lige det, du har lyst til. Det kunne være frysetørrede bær, andre nødder, kerner, smarties, lakridspulver osv. Derfor er det også oplagt til børnefødselsdag, sundere snack og is.

Find endnu flere sundere søde sager lige her.

Bananis på pind med chokolade og mandler

Bananis på pind med chokolade og mandler (til 4 is)

 • 2 modne bananer
 • 40-50 g mørk chokolade, gerne 70 %
 • cirka 15 mandler

Så nemt er det: Start med at skære hver banan i 2 (ikke på langs!), så du har 4 halve banaer som på billedet. Stik et træspyd i hver banan og frys dem i minimum 4 timer.
Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle af, inden du hakker dem groft. Smelt den mørke chokolade over vandbad. Tag bananerne ud af fryseren og hold dem en ad gangen ind over skålen med den smeltede chokolade. Brug en ske til at hælde chokoladen over bananispindene. Drys med det samme med de hakkede mandler og spis.

 • Reply
  Jeanette
  10. august 2014 at 17:26

  Uh det skal jeg prøve at lave imorgen til min kæreste. Har lidt forsømt ham på det sidste med kager og søde sager 😛

  • Reply
   Anna
   11. august 2014 at 8:56

   Det lyder som en god idë Jeanette! Han kan kun blive glad, håber også at du kan lide dem 😉
   Kh Anna

 • Reply
  Annette
  19. juni 2016 at 11:19

  kan jeg frys dem med chokolade og mandler på da jeg skal server det for 100børn på en gang?

  • Reply
   Anna Bartels
   19. juni 2016 at 14:34

   Hej Annette.
   Det tror jeg sagtens, at du kan. Chokoladen kan dog godt blive sådan lidt grålig i farven, men smagen vil stadig være helt fint 🙂
   Held og lykke med at lave 100 – er ret sikker på, at børnene vil elske dem 😉

Svar