Frisk pasta med soltørret tomatpesto

27. juli 2014

Frisk pasta med soltørret tomatpestoFrisk pasta med soltørret tomatpesto. For mig er der ikke meget, der slår en skål god, frisk pasta med hjemmelavet pesto, friske cherrytomater og basilikum – det er nærmest indbegrebet af sommer. Og denne friske pasta med soltørret tomatpesto er nem og lækker aftensmad, når det er allerbedst. Og så tager den ingen tid at lave.

Jeg er ikke nået til selv at lave pasta endnu, men pestoen er hjemmelavet og gør hele forskellen. Den er bl.a. lavet af soltørrede tomater, olivenolie, citronsaft og ristede mandler, og så smager den virkelig af sol og sommer. Jeg har brugt brede bånd af pappardelle pasta, og den er købt i Føtex. Min absolutte favorit pasta – den kan klart anbefales!

Find endnu flere pastaretter lige her.

Frisk pasta med soltørret tomatpesto

Frisk pasta med soltørret tomatpesto (4 personer + ekstra pesto)

40 g mandler
180 g soltørrede tomater (fra glas med olie)
1 lille fed hvidløg
ca. 1/2 dl. olivenolie eller olie fra de soltørrede tomater
saft fra 1/2-1 saftig citron
friskkværnet peber

450-500 g frisk pasta (fx pappardelle eller tagliatelle)
15 cherrytomater
frisk basilikum

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af. Tag de soltørrede tomater op af olien i glasset og kom dem i en lille blender/minihakker (du kan også bruge en stavblender) sammen med ristede mandler, citronsaft og friskkværnet peber. Pil hvidløget, hak det groft og kom også det ned i blenderen. Prøv dig frem med olien, du kan altid komme mere i. Blend til den ønskede konsistens og sæt det på køl.

Kog nu pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken (det plejer, at være omkring 4 minutter, når du bruger frisk pasta). Halver de friske tomater og hak basilikum groft. Server pastaen med pesto, tomater, basilikum og godt med friskkværnet peber.

 • Reply
  Signe
  27. juli 2014 at 15:37

  Hvor ser det bare lækkert ud! Og jeg er helt enig, der er ikke meget der slår sådan en lækker portion frisk pasta 😀

  • Reply
   Anna
   1. august 2014 at 8:54

   Mange tak Signe! Lige præcis 😛
   – Anna

Svar