Cremet pasta med safran og friske ærter

Cremet pasta med safran og friske ærter

Jeg elsker de simple pastaretter, som er nemme og hurtige at lave, hvor de enkelte og få ingredienser træder i karakter og som bare smager virkelig godt – og det er lige det, denne cremede og friske pasta med safran og friske ærter gør. Så simpelt og så lækkert. Safran er ikke den billigste råvarer, men du skal kun bruge en smule og resten af retten er meget billig.

Denne pasta med safran og ærter er enkel og har en skøn gullig farve og en mild smag fra safranen, sprødhed fra de friske ærter og toppet med frisk dild på toppen. Og så kan den laves på kun 20 minutter. Retten er et rigtig fint bud på en lækker, vegetarisk aftensmad på en dejlig sommerdag, men du kan også sagtens spise den til et stykke fisk eller kylling.

Find flere lækre pastaretter lige her.

Cremet pasta med safran og friske ærter

Pasta med safran, friskbælgede ærter og dild (4 personer)

  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 3 dl bouillon (opløs fx en bouillon terning i 3 dl vand)
  • 2 spsk flødeost naturel (fx philadelphia)
  • 2 spsk mælk
  • saft fra 1/2-1 citron
  • 360 g pasta (jeg brugte ‘Tripoline’)
  • ca. 12-15 tråde safran
  • 200 g friskbælgede ærter (du kan også bruge optøede, frosne ærter)
  • frisk dild og peber

Så nemt er det: Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom det på en pande ved middel-høj varme sammen med bouillon og lad det reducere ind til halvdelen af det, du startede med. Kog imens pastaen i saltet vand.

Når bouillonen er reduceret, skal du blande flødeost og mælk i en lille skål og pisk/bland det herefter stille og roligt i bouillonen på panden sammen med safran og citronsaft og skru ned til middelvarme.Når pastaen er al dente (med lidt bid i), hælder du vandet fra – husk dog at gemme en lille kop af pastavandet!

Vend den kogte pasta i sovsen på panden og tilsæt evt. lidt af pastavandet for en mere cremet pasta. Vend også de friske ærter i sammen med friskkværnet peber og server. Hvis du er til revet parmesan, kan du drysse lidt på toppen sammen med dild og friskværnet peber.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments