Frittata med kartofler

25. maj 2014
Frittata med kartofler

Vejret er skønt og solen skinner, så igår besluttede min veninde og jeg os for at lave en rigtig sommerret til frokost. Det blev til denne frittata med kartofler, løg, tomater og purløg, som blev nydt ude i det dejlige solskinsvejr. Retten er meget nem at lave og så den er både sund og vegetarisk. Frittata er egentlig bare en omelet, der ikke er foldet sammen.

Retten er til 2 personer til frokost, men hvis du serverer en skive rugbrød til, kan det sagtens være til 3. Det gode ved frittata er, at du kan komme lige de ingredienser i, som du godt kan lide. Det kunne fx være asparges, porrer, chorizo, skinke, laks eller hvad du nu har liggende i køleskabet.

Find flere opskrifter med kartofler lige her.

Frittata med kartofler


Frittata med kartofler, løg og tomater (til 2 personer)

  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 løg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 4 æg
  • 2 blommetomater
  • salt og peber
  • frisk purløg


Så nemt er det: Start med at skrælle kartoflen og skære den ud i små tern. Steg dem i olien på en pande ved middel-høj varme. Skræl og hak løget og kom også dem på panden. Lad kartofler og løg stege på panden i cirka 15-20 minutter, til kartoflerne er møre (de må stadig godt have lidt bid).Skær tomaterne i tern og kom dem på panden.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel og lidt salt og peber. Skru panden ned på middel-lav varme, bred fyldet ud så det fylder hele panden og hæld æggemassen over fyldet. Vip panden lidt rundt, så æggemassen fordeler sig over det hele. Når du kan se, at siderne har sat sig lidt, kan du tage et stort stykke stanniol og folde det over panden, så det lukker tæt om siderne – dette gør, at frittaten også bliver bagt ovenpå. Vent et par minutter til frittataen har sat sig, tag stanniolen af og drys med hakket, frisk purløg.

    Svar