Lækre karamelbolsjer med havsalt

Karamelbolsjer med havsalt
En seriøst god efterligning af Werther’s Originals

Jeg skulle den anden dag lave karameller, blev de desværre hårde som bolsjer. Da jeg skulle til at smide dem ud, fik jeg smagt på en – og det er jeg sørme glad for, for de smagte virkelig godt!
Kender i Werther’s Original karamelbolsjer? De smager præcis som dem, bare med et tvist af havsalt på toppen.

Mine karamelbolsjer er søde og har en skøn flødesmag, som passer virkelig godt med det lille drys af havsalt på toppen. Næste gang vil jeg koge dem lidt mindre, og se om det bliver til bløde karameller, men du kan heldigvis selv bestemme, om du vil have disse lækre karamelbolsjer eller bløde karameller (så skal du bare koge dem lidt mindre), og så er det meget nemmere end man tror.

Find flere opskrifter med karamel lige her.

Karamelbolsjer med havsalt
Karamelbolsjer med havsalt

Karamelbolsjer med havsalt (ca 30 stk)

  • 250 ml piskefløde
  • 125 g rørsukker
  • 60 g glukosesurip 
  • Lidt flagesalt


Så nemt er det: Start med at komme piskefløde, rørsukker og glukosesirup i en gryde og varm det op ved høj middelvarme. Rør tit så det ikke brænder på. Lad det koge i ca 20 minutter og skru måske lidt mere op til sidst.
Gå i stedet efter konsistensen – det skal være gyldent og rimelig tykt, så når du kører skeen rundt, slipper karamellen bunden. Du kan evt lave karamelprøven. Put lidt af massen på en iskoldt ske og stik den ned i iskoldt vand. På denne måde kan du nogenlunde tjekke konsistensen.

Hæld massen ned i en beholder med bagepapir (smurt med lidt solsikkeolie eller anden smagsneutral olie). Drys karamelmassen med flagesalt. Kom beholderen i køleskabet i en lille halv times tid. Tag karamellen ud af køleskabet, imens den stadig er lidt varm og smidig, og klip den til karamelbolsjer.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments