Fransk løgsuppe med hvidløgs-ostebrød

Fransk løgsuppe med ostebrød

Det er altså for alvor ved at blive koldt udenfor, og hvis jeg skal se positivt på det, så giver det anledning til masser af suppe. Og jeg elsker suppe i alle afskygninger. Men her kommer opskriften på en suppe, som jeg har haft lyst til at lave i ret lang tid. En skøn vintersuppe: Fransk løgsuppe med chili, timian og hvidløgsbrød med revet ost.

Selve suppen har en dejlig smag af søde løg, frisk timian og lidt stærk chili. Ovenpå er brød med hvidløg og revet ost – det er ren comfort food. Løgsuppe er virkelig lækkert og endda rimelig sundt, og så varmer det dejligt efter en kold dag.

Find flere opskrifter på suppe lige her.

Fransk løgsuppe med ostebrød (3 personer

 • 4 store løg, ca. 650 gram
 • 2 små fed hvidløg
 • 1/2 frisk chili
 • 1 god tsk salt
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk sukker
 • 700 ml. bouillon (du kan både bruge grønsags- eller kyllingebouillon)
 • Et par kviste timian
 • Peber

 • 6 små skiver brød
 • Revet ost
 • 1/2 fed hvidløg
 • Timian


Så nemt er det: 
Du skal starte med at skære løgene i tynde skiver. Pres også hvidløget med en hvidløgspresser. Varm olien i en gryde og kom løg og hvidløg ned i. Når løgene er blevet lidt bløde og klare. Skær chili fint. Kom chili, salt, sukker og boullion ned i gryden. Pil de små “blade” af timian kvistene og kom dem i gryden sammen med peber. Lad suppen koge op, og lad det herefter simre i 15-20 minutter ved middel varme.

Imens suppen koger skal du putte brødene i ovnen på 200 grader i 5 minutter. Tag dem ud og gnid dem med hvidløg og drys med revet ost og timian. Kom brødene i ovnen igen i et par minutter, til osten er smeltet. Du kan servere brødene ovenpå suppen eller som tilbehør ved siden af.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments