Sunde, krydrede gulerodsmuffins med nødder og rosiner

22. november 2013
Sunde, krydrede gulerodsmuffins med nødder og rosiner

Det er snart december, og det fejre jeg med de her lækre, krydrede gulerodsmuffins med massere af krydderier, rosiner og valnødder. I søndags fik jeg nemlig en utrolig stor trang til at bage noget og gerne noget, der både smagte godt og samtidigt var sundt. Og så kom jeg på at lave en sundere version af gulerodsmuffins. Lidt som gulerodskage i en muffin.

De her gulerodsmuffins passer super godt til efterår, da de er fyldt med dejlige varme krydderier, hakkede valnødder, kokos og søde rosiner. Min familie blev positivt overraskede, da de hørte, at der ikke var sukker i – så det er bare bevist, at man sagtens kan lave kager uden sukker. Jeg skal helt sikkert lave dem igen, måske med revne æbler, vaniljestang og mandler næste gang.

Se også opskriften på Bagt gulerodskage-grød / Min yndlings gulerodskage / Gulerodskage-pandekager

Gulerodsmuffins (8 stk)

 • 2 æg
 • 2 modne bananer
 • 10 friske dadler, uden sten
 • 2-3 spsk solsikkeolie
 • Ca. 2 dl grahamsmel
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 1/2 tsk muskat
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 2 store gulerødder, skrællede
 • 1 lille dl. kokosmel
 • 1 lille håndfuld valnødder
 • 1 lille håndfuld rosiner
 • Skal fra 1 citron

Så nemt er det: Du skal først blende bananer og dadler sammen. Kom blandingen op i en skål, hvor du pisker æg, olie, bagepulver og krydderier i. Hak valnødder groft, riv gulerødder groft og riv citronskal fint. Kom det ned i dejen sammen med kokosmel. Kom nu også mel og rosiner i.

Kom dejen i ca 8 muffinsforme, som er beklædt med bagepapir. Bag dem i ca 50 minutter ved 180 grader – skru lidt ned til sidst, hvis de bliver for mørke. Lad dem køle af. Du kan evt. lave en frosting og putte på, man de kan sagtens spises alene.

Sunde, krydrede gulerodsmuffins med nødder og rosiner
 • Reply
  Nina
  10. december 2013 at 11:16

  Hej Anna. De ser rigtig gode ud!! Jeg elsker bagværk, der kan spises uden alt for dårlig samvittighed – måske særligt meget i netop denne tid 😀
  Venlig hilsen Nina/kunster på køkkenbordet

 • Reply
  Banankage med chokolade og nødder - Provinsmor
  6. november 2014 at 10:38

  […] et stofskifte, som ikke helt kan tåle, at jeg bare giver los! Jeg skal bl.a. have prøvet hendes Sunde gulerodsmuffins med nødder, rosiner og krydderier, hendes Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade, og hendes Sunde Bananvafler. Og hvis […]

 • Reply
  Birgitte
  22. december 2015 at 13:32

  Ser gode ud, men skal de virkelig bages i 50 minutter?

  • Reply
   Anna
   22. december 2015 at 16:54

   Hej Birgitte, ja det er helt rigtigt.
   Det er ligesom, når man bager andre kager med grøntsager – så skal det altid have lidt længere tid i ovnen.
   Derudover er der heller ikke så meget mel i, så dejen er lidt mere fugtig og skal automatisk have lidt længere tid.
   Men du kan altid prøve dig frem og stikke en nål eller lignende i en muffin, når de ser færdige ud 🙂

Svar