Bagt æblekage med crumble

Bagt æblekage med crumble

Da vores have er fyldt med æbler fra vores æbletræ, skulle der jo næsten laves en æblekage. Jeg har for ikke så lang tid siden lavet en super god æblekage, som du kan finde opskriften på her. Så nu ville jeg lave en lidt anden form for æblekage, nemlig en med masser af kanel og crumble på toppen. Crumblen gør kagen sprød og giver det et lille twist i forhold til en “normal” æblekage. Hvis du, ligesom jeg, har masser af æbler, eller bare har lyst til æblekage, er dette er super bud på weekenden søde sag. Den er nemlig ret nem at lave og smager perfekt med en skefuld fed cremefraiche til.

Tip: Du kan sagtens komme lidt marcipan, rosiner eller hakkede nødder i crumblen også. Det kunne jeg sagtens forestille mig kunne smage super godt.  

Se flere æbleopskrifter lige her.

Æblekage med crumble (10 personer – ca 1 time)

 • Dej: 150 g smør
 • 150 g sukker
 • 3 æg
 • 150 g mel
 • 30 g maizena
 • 3 tsk bagepulver
 • 1 vaniljestang
 • Crumble: 50 g smør
 • 50 g sukker
 • 80 g havregryn (jeg brugte grovvalsede)
 • 1/2 tsk bagepulver
 • Fyld: 3 æbler + masser af kanel

Så nemt er det: Start med at lave kagedejen. Rør smør og sukker godt sammen med en el-pisker. Kom æggene i ét ad gangen, imens du rør. Kom herefter mel, maizena, bagepulver og korn fra vaniljestangen i og rør dejen grundigt igennem.

Lav din crumble. Bland ingredienserne med fingrene, til det bliver til “smuldr”. Tag en springform frem og smør den. Drys halvdelen af crumblen i bunden af formen. Hæld dejen udover. Skræl dine æbler, skær dem i både og placer dem rundt omkring oven på dejen. Drys med masser af kanel. Fordel resten af crumblen ovenpå æblerne og bag kagen i ca 30-40 minutter ved 180 grader.

Bagt æblekage med crumble
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments