Bagt æblekage med crumble-top

22. oktober 2013
Da vores skur er fyldt med spandevis af æbler fra vores æbletræ, skulle der jo næsten laves en æblekage. Jeg har for ikke så lang tid siden lavet en super god æblekage, som du kan finde opskriften på her. Så nu ville jeg lave en lidt anden form for æblekage, nemlig en med massere af kanel og crumble på toppen (og faktisk også i bunden). Crumblen gør kagen sprød og giver det et lille pift i forhold til en “normal” æblekage.
Hvis du, ligesom jeg, har massere af æbler, eller bare har lyst til æblekage, kan denne (eller linket til den anden) være et godt bud.
Tip: Du kan sagtens komme lidt marcipan, rosiner eller hakkede nødder i crumblen også. Det kunne jeg sagtens forestille mig kunne smage super godt.
(10 personer – ca 1 time)
Du skal bruge: 
Dej:
150 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g mel
30 g maizena
3 tsk bagepulver
1 vaniljestang
Crumble:
50 g smør
50 g sukker
80 g havregryn (jeg brugte grovvalsede)
1/2 tsk bagepulver
Fyld:
Ca 3 æbler
Massere af kanel
 
Så nemt er det: 
Start med at lave kagedejen. Rør smør og sukker godt sammen med en el-pisker. Kom æggene i ét ad gangen, imens du rør. Kom herefter mel, maizena, bagepulver og korn fra vaniljestangen i og rør dejen grundigt igennem.
Lav så crumblen. Bland ingredienserne med fingrene til det bliver til “smuldr”. Tag en springform frem og smør den eller spray med den bagespray. Drys halvdelen af crumblen i bunden af formen. Hæld dejen udover. Skræl dine æbler og skær dem i både. Placer dem rundt omkring oven på dejen. Drys med massere af kanel.
Fordel resten af crumblen ovenpå æblerne.
Bag kagen i ca 30-40 minutter ved 180 grader.

Anna

 • Reply
  Anonym
  8. november 2013 at 12:48

  HUSK OG BRUG EN RIGTIG STOR BRADEPANDE!!!

 • Reply
  Anna
  9. november 2013 at 3:00

  Hej 🙂 Jeg forstår ikke rigtig, hvad du mener, da jeg brugte en ca 22 diameters rund form, og det fungerede helt fint ? 🙂

Svar

Instagram