Bagt hokkaidogræskar

6. oktober 2013

Det her er en af mine yndlingsspise lige nu. Jeg troede faktisk, at jeg ikke kunne lide græskar, men da jeg så smagte dem sådan her, så var jeg helt solgt. Det er utrolig nemt. Når græskaret bliver tilberedt på denne måde, bliver de sprøde udenpå og bløde indeni. Konsistens og smag er lidt ligesom søde kartofler, men også en smule nødde-agtig. Ovenpå drysser jeg med citronssaft, salt og peber.

De er super gode som tilbehør til kød i stedet for pasta, kartofler eller ris. Det er sundere, og det mætter ret godt. Men du kan også bruge det til meget andet.
Inden så længe kommer der nok en opskrift på bloggen, hvor du skal bruge de her lækre bagte hokkaidogræskar.

(30 minutter – tilbehør til 2)

Du skal bruge: 
1/2 hokkaidogræskar
2 spsk olivenolie
Salt
Peber
Citronsaft

Så nemt er det: 
Vask græskarret grundigt med vand. Halver det og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i både, se billede, og vend dem med olivenolie. Læg dem spredt up på et stykke bagepapir på en bradepande, drys med salt og peber og giv dem 30 min ved 200 grader. Skru lidt ned, hvis de bliver for mørke.

Når hokkaidofritterne er færdige, kan du lade dem køle en smule af og drysse med citronssaft.

Anna

    Svar

    Instagram