Brownies

1. september 2013

Der er altså bare ikke noget bedre end et stykke lækker brownie. I sidste weekend bagte jeg og en sød veninde, som er gæstekok ved denne ret, disse skønne brownies med inspiration fra den lækre blog chokolat. De her brownies har en dejlig kraftig smag af chokolade, og så er der de lækreste, store stykker mørk chokolade i. Vi serverede dem med nogle blåbær, men de ville være endnu mere perfekte med en god kugle vaniljeis.
Jeg bagte dem en halv time, men næste gang jeg laver dem, for det var ikke sidste gang, så skal jeg bage dem ca 3-5 minutter mindre, men det kommer meget an på ovnen. Jeg kan nemlig godt lide, at de er ret chewy inde i midten, endnu mere end de var her, så det må jeg prøve næste gang.

Jeg vil foreslå dig at lave dem et par timer i forvejen, så den kan komme i køleskabet, blive kold og trække ekstra smag. Uhm, det er altså lækkert!

(10 stykker – 40 minutter + køleskab)

Det skal du bruge: 
90 g smør
90 g mørk chokolade
1,5 æg
1 3/4 dl sukker
3/4 dl hvedemel
3/4 dl kakao (ikke o’boy)
1/2 tsk salt
50 g mørk chokolade, grofthakket 

Så nemt er det: 
Du skal starte med at smelte din chokolade sammen med smørret over et vandbad. Det betyder, at du sætter en gryde over med kogende vand, og så sætter en mindre gryde ovenpå, hvor bunden lige kan røre det kogende vand. Tag en skål og pisk æg og sukker luftigt. Det kan være svært at dele et æg i 2 halve, men det er nemmest, hvis du hælder det i en kop og pisker det med en gaffel, og så forsigtigt hælder halvdelen ned til sukkeret. Vend chokoladesmørret i æggemassen, jeg bruger en “gummiskraber”. Sigt også mel, salt og kakao og vend det i, sammen med det grofthakkede chokolade. Put bagepapir i en lille form og hæld dejen i.
Bag den ved 180 grader i ca 25-30 minutter. Den skal være lidt blød i midten.
Lad den køle lidt af og sæt den så et par timer i køleskabet.

Server med en kugle vaniljeis, så kan dine gæster, eller dig selv, kun blive glade 🙂

Up close, mums!

Anna

 • Reply
  Amalie
  1. september 2013 at 12:09

  Det ser mega godt ud! Du er altså blevet god til at tage billeder af mad!:)

 • Reply
  Anna
  2. september 2013 at 8:44

  Mange tak Amalie! Tak fordi du følger 😉

Svar

Instagram