Rugbrødboller med rosiner og solsikkekerner

23. august 2013
Rubrødbrud/boller med rosiner, hørfrø og solsikkekernerJeg har haft lyst til noget andet end helt almindelig, nogle gange kedelige, rugbrødsmadder, som jeg kan få med i madpakken. Derfor kreerede jeg de her lækre rugbrødsbrud/boller med rosiner, hørfrø og solsikkekerner. Det er rugboller, så de er grove og lidt hårde i det, og så er der lækre kerner og søde rosiner i. De er super gode med salat og ost i til madpakken, men de kan også sagtens spises alene uden noget i. 

Tip: Du kan evt lave dem mindre og tilføje lidt hakket mørk chokolade. Det vil være den perfekte eftermiddagssnack !

(7-8 rugbrødsboller – 5 minutter + hævning(90) + bagning(25)) 

Du skal bruge: 

2 dl rosiner
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø (kan udskiftes med solsikkefrø)
25 g gær
1 tsk salt
3 dl lunkent vand
400 g rugmel
50-100 g hvedemel (prøv dig frem)
1 stor spsk brun farin
1 spsk soya

Græskarkerner eller lignende til pynt på toppen

Så nemt er det: 
Start med at opløse gæren i det lunkne vand. Rør salt, soya, solsikkekerner, hørfrø, rosiner og brun farin i. Kom så melet i, til du har en sammenhængende dej, som stadig er en lille smule klistret. Stil den et varmt sted til hævning i 90 minutter.
Form dejen til 7-8 aflange boller/brud og rul den ene side i græskarkerner, solsikkefrø eller lignende.  Bag dem i ca 25 minutter på en bageplade med bagepapir i ovnen på 190 grader. Når de lyder hule, når du banker på bunden, er de færdige.

Lad dem køle lidt af, inden du smager 😉

Anna

    Svar

    Instagram