En af mine yndlingssalater

13. august 2013
En smuk og meget velsmagende salat

Salat med sprød ost med smeltende midte; sprøde, syrlige æbler; saftige, søde tomater og ristede pinjekerner. Som dressing har jeg blandet olivenolie, citron og honning, som er en dejlig syrlig, sød og frisk dressing. Alt det her kan kun blive godt sammen –  og det er ihvertfald en af mine yndlingssalater!

Mange kan ikke lide salat, og det tror jeg primært, er fordi de har fået serveret en (efter min smag) kedelig salat med iceberg, tomat og agurk. Det var ihvertfald det, jeg troede salat var, da jeg var mindre. Men salat er så meget mere end det. Salat kan være lige hvad, du har lyst til.
Brug friske grønsager, ristede nødder, kød, ost, frugt, eller hvad du nu bedst kan lide. Noget af det vigtigste er en god dressing, for det kan altså rede en kedelig salat.

Jeg har valgt at bruge gedeost til min salat, da det har en dejlig saltet smag. Nogle er ikke så vild med gedeost, men jeg er altså vild med det!
Hvis du nu ikke kan lide gedeost, så kan du også bruge små mozzarellakugler eller andre gode smelteoste.
Osten bliver paneret og stegt i lidt olie, hvilket gør den sprød udenpå og blød og smeltende indeni.

(2 personer – 15 minutter)

Du skal bruge: 
180 g gedeost i aflang rulle (du kan også bruge små mozzarellakugler)

1 æg + lidt mel + lidt rasp
Solsikkeolie (eller anden smagsneutral olie)
4 store iceberg-blade
8 små tomater
1 syrligt æble
1 håndfuld pinjekerner
Ca. 3 spsk olivenolie
Lidt citronsaft
En lille smule akaciehonning
Salat og peberSå nemt er det: 
Start med at riste pinjekernerne på en pande. Pas på de ikke bliver sorte, de skal bare brunes lidt. Skyl salat, æble og tomater. Riv salaten i små stykker, skær æbler i små tern og halver tomaterne.
Sæt en pande på komfuret ved høj varme og hæld smagsneutral olie på, bare så det lige dækker bunden. Der behøves ikke mere.
Skær gedeosten i 6 stykker. Kom lidt mel på en tallerken, lidt rasp på en anden og et pisket æg på den sidste. Rul først et stykke gedeost i mel, så æg og så rasp. Gør det med alle stykkerne. Når olien er varm, steger du gedeosten 1-2 minutter på hver side, til osten er sprød. Læg et stykke foldet køkkenrulle klar, og læg den nu sprøde ost på, når den er færdig, så papiret kan suge lidt af olien.

Bland olivenolie, citronsaft og lidt akaciehonning, og smag dig frem. Den skal smage både surt og sødt. Anret salaten med iceberg nederst, så tomater, æbler og pinjekerner. Drys dressingen ud over de 2 salater, og placer 3 stykker sprød ost på hver.
Drys med salt og peber og server evt. med et stykke brød

Anna

  • Reply
    Aivia
    13. august 2013 at 10:45

    Det ser virkelig godt ud! Jeg bliver helt sulten.

Svar

Instagram