De skønneste blåbær scones med mandler

22. juli 2013
Skønne blåbærscones med grofthakkede ristede mandler
Jeg har i længere tid jagtet den perfekte opskrift på scones, som efter min mening skal være søde, men salte og have et sprød bund, men være blød indeni, men det er ikke så nemt. Jeg kan forestille mig, at der så skal utrolige mængder smør i, for at få den bund. Derfor valte jeg, at droppe det med bunden, og i stedet lavede jeg de her, som er virkelig gode! Inspiration fra Platdujours scones
Smagen er sød og en har en lille snert af salt, som scones skal have, og så smager de af kardemomme og kanel også. Toppen bliver en smule karamelliseret, da jeg putter en lille klat smør og brun farin på toppen. Indeni er scones’ne bløde, og fyldt med blåbær, revet æble (som gør dem fugtige) og grofthakkede ristede mandler.
Der er ikke noget bedre end de her scones med et lag smør og en god kop varm the 😉
(13 scones – 30 minutter)
Du skal bruge: 
5 dl hvedemel
55 g grovvalsede havregryn 
1 stor tsk kardemomme
1 tsk kanel
3/4 tsk salt
3 spsk brun farin + lidt til topping
3 tsk bagepulver
70 g smør + lidt til topping
1 syrligt æble
1 håndfuld blåbær
1 lille håndfuld mandler
2,5 dl kærnemælk
 
Så nemt er det: 
Start med at tænde ovnen på 190 grader og rist mandlerne i 5 minutter. Lad dem køle af.
Imens skal du blande de tørre ingredienser; mel, havregryn, kardemomme, kanel, salt, bagepulver og brun farin. Skær smørret i mindre tern og bland det sammen med de tørre ingredienser. Du skal blande det med hænderne, til det er blandet sammen og begynder at “crumble” en smule.
Riv æblet på den grove side af et rive jern, hak mandlerne meget groft og bland revet æble og grofthakkede mandler i dejen. Brug et elpisker eller piskeris til at blande nu.
Tilsæt kærnemælken og rør til det er en ensartet dej og så stop, for det skal ikke røres for meget. Brug en ske til at vende blåbærerne i dejen, stille og roligt så de ikke bliver mast.
Put bagepapir på en bageplade, og kom “klatter” af dej på pladen. Prøv at forme dem lidt runde.
Kom en lille klat smør og et lille drys brun farin over hver scones. Se billedet under.
Inden de kommer i ovnen
Skru ovnen op på 210 grader og giv dem ca 13 minutter i ovnen. Pas på de ikke bliver sorte, hvis de skulle det, kan du skrue ned på 190-200 grader.
Dine scones er lidt bløde, når de kommer ud, men det er meningen.
Da de lige var kommet ud af ovnen

Jeg ville foreslå, at du nyder dem lune med et lag smør og en god kop varm the. De er også gode med en lækker lemoncurd, som englænderne spiser det eller med syltetøj.

Anna

Svar

Instagram