Pitapizza

Pitapizza
2 slags pitapizza med lækkert fyld

Det kan godt være, at det er en smule snyd, men jeg er fuldstændig ligeglad… for når det smager så godt og er så nemt, så vil jeg altså gerne være en snyder! Møde pitapizza – den nemme form for pizza.

Jeg har set flere, der lavede pizza på pitabrød, og det måtte jeg selvfølgelig også kaste mig ud i. Det var virkelig nemt, da jeg ikke skulle stå og lave dej, men bare lige lave en tomatsovs, skære et pitabrød over og gøre fyldet klar. Super nemt. Super billigt. Og super LÆKKERT!

Jeg kan helt klart anbefale det til dem, der ikke lige har tid til at lave en pizzadej.
Jeg lavede 2 slags… Den til højre: tomatsovs, kartofler, tomater, pesto og fetaost. Den til venstre: tomatsovs, kartofler, tomater, avokado og revet ost.

Find flere opskrifter på pizza lige her.

Pitapizza (2 pitapizzaer, 1 person – 30 minutter)

Du skal bruge: 
Tomatsovs:
1 lille løg
1 spsk olie
1 dåsetomater
salt, peber, sukker
Til begge pitapizzaer:
1 pitabrød
1 kartoffel
1 tomat
Ekstra fyld til den højre pitapizza: 
1 tsk Pesto (du kan evt bruge denne nemme pestoopskrift, eller købe noget i supermarkedet)
Lidt fetaost
Ekstra fyld til den venstre pitapizza:
3 tynde skiver avokado
Lidt revet ost (jeg brugte cheddar)


Så nemt er det: 
Først skal du starte med at lave tomatsovsen. Varm olien i en gryde ved mellem-høj varme. Tag skrællen af løget, og hak det fint. Kom det hakkede løg ned til olien. Når det har stået i et par minutter, hælder du 1 dåsetomat over, sammen med 0,5 tsk sukker og lidt salt og peber. Skru ned på lav varme og læg låg på gryden. Lad det stå og simre, gerne en halv time, men 10 minutter er også fint.

Lav imens fyldet klar. Skær pitabrødet og, så der bliver 2. Kog lidt vand i en kedel. Skræl kartoflen, og skær den i meget tynde skiver. Læg skiverne i en skål og hæld det kogende vand over. Dette gør at de ikke er rå, når du skal spise pizzaen.
Skyl og skær tomaten i ca 6 skiver. Skær et par tynde skiver avokado.

Tænd ovnen på 170 grader og kom de 2 halve pitaer ind i 3-5 minutter, så de lige bliver lidt sprøde.
Tag dem ud og skru ovnen op på 190 grader.
Put tomatsovs, kartoffelskiver og tomatskiver på begge pitapizzaer.
På den ene, den til højre, smuldr du også fetaost ud over og lægger nogle klatter pesto rundt omkring.
På den til ventre, kommer du avokadoskiver og lidt revet ost på. Du kan evt også komme pesto på denne. Drys med salt og peber på begge pitapizzaer, og så er de klar til at komme i ovnen. Efter 5-8 min er pitapizzaerne færdige. Du ved, de er færdige, når den revet ost er smeltet, da fetaost ikke smelter.

Pitapizza 1
Pitapizzaen til venstre med tomatsovs, kartoffel, tomat, avokado og revet cheddar
Pitapizza 3
Pitapizzaen til højre med tomatsovs, kartoffel, tomat, feta og pesto

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments