Marokkansk kylling og couscous med ristede mandler

10. juni 2013

Så blev det tid til en dejlig, let krydret marokkansk kyllingeret med couscous. Couscous er et ret populært alternativ til ris og pasta, og det minder lidt om bulgur, og så har de en ‘fluffy’ konsistens og en meget mild smag, som let opsuger smag fra det, du blander det med.

Jeg så en variant af denne her ret blive lavet i fjernsynet og tænkte med det samme, at den måtte jeg prøve at lave. Så jeg har gjort den til min egen ved at ændre lidt ved mængderne, ved at komme lidt flere krydderier i, og persille og så har jeg lavet en lille kølende yoghurt dressing, som passer super godt til retten.
Retten er overhovedet ikke stærkt, den har bare en dejlig smag af kanel, bouillon og spidskommen, og så passer det super godt med de ‘fluffy’ couscous, kyllingen, persillen og de sprøde ristede mandler.

(4-5 mennesker – 45 minutter) 


Det skal du bruge: 
80 g mandler
2 spsk olivenolie
4 stykker kyllingebryst
salt og peber
1 stort eller 2 små løg
2 fed hvidløg
Ca. 1,1 l vand + 1,5 kyllinge-bouillonterning (eller 1,1 l hønsebouillon)
1 hel kanelstang
2 spsk flydende akaciehonning
350 g couscous
1 tsk gurkemeje
1 lille tsk spidskommen
Evt. lidt chiliflager
En halv håndfuld persille
__________
En lille håndfuld frisk persille
1,5 dl cheasy yoghurt
Lidt citronsaft

Så nemt er det: 
– Put mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter. Når de har kølet lidt af, skal du hakke dem groft.
– Skær kyllingebrysterne i mundrette tern.
– Hæld olivenolien i en pande (en stor en, hvor der kan komme låg på) ved høj varme. Når olien er varm, skal du komme kyllingen ned i panden med lidt salt og peber. Steg kyllingen i 3 minutter til kyllingen har fået farve hele vejen rundt.
– Skræl løget og hak det fint. Hak også hvidløget fint. Skru varmen i panden ned på middel-lav varme. Kom løg, hvidløg og kanelstænger ned til kyllingen. Kom låg på panden og lad det stå i 6 minutter til løgene er bløde.
– Lav imens din bouillon klar. Bland 1,1 liter kogende vand fra kedel med 1,5 bouillonterning, rør rundt til det er opløst.
– Tag låget af og kom gurkemeje, spidskommen, bouillonvand og honning ned i panden. Skru op for varmen til det koger, og skru så ned for varmen igen, put låg på, og lad det simre i 20 minutter.
– Hæld couscous ned i panden og læg låget på igen. Og nu kommer magien nærmest. Vent 3 minutter og tag låget af, og så har couscous’en trukket en masse væde. Rør rundt og læg låg på igen. Vent 2 minutter mere, og så skulle couscous’en gerne have trukket al væden til sig. Hvis den ikke har gjort det, venter du bare et par minutter mere.

– Bland i mellemtiden yoghurt med hakket, frisk persille og lidt citronsaft.

– Vend næsten alle de hakkede ristede mandler med couscous’en (gem lidt til at pynte med) og smag til med salt og peber. Pynt med resten af de hakkede mandler og den friskt hakkede persille.

Anna

  • Reply
    ANNE
    12. juni 2013 at 13:38

    Hej Anna!
    Selv tak for den rigtig søde kommentar! Jeg vil meget gerne følges over bloglovin, og følger dig nu 🙂

    Knus Anne – etnipsalt.blogspot.dk

  • Reply
    Zainab Mansaray
    1. juli 2013 at 20:49

    Love! It's rich with flavor and so easy to make (at least so I think if my translations are correct :))

  • Reply
    Anna
    25. september 2013 at 0:30

    It is really delicious and easy Zainab ! 🙂

  • Reply
    Stine
    14. august 2017 at 18:10

    Smager super godt. Kan man fryse den ned?

    • Reply
      Anna Bartels
      15. august 2017 at 9:42

      Hej Stine.
      Nej det ville jeg ikke gøre. Men det kan godt holde sig et par dage i køleskabet 🙂
      Dejligt at du kunne lide det!
      Kh Anna

  • Reply
    Charlotte Vestergaard
    14. januar 2019 at 5:37

    Hej Anna
    Kan jeg undlade kanelstangen, da min datter ikke bryder sig om noget som helst med smag af kanel.
    Vh
    Charlotte

    • Reply
      Anna Bartels
      14. januar 2019 at 10:19

      Hej Charlotte. Ja det kan du sagtens!
      Kh Anna

Svar

Instagram