Morgengrød med æbletern, hakkede mandler og karamel

5. juni 2013
Morgengrød med æbletern, ristede hakkede mandler og karamel aka dulce de leche

Efter jeg havde spist morgenmad i mandags, blev min dag med ét meget bedre!
I sidste uge kom min mor nemlig hjem med en overraskelse. Hun havde købt kogebogen “Grød” til mig af Lasse Skjønning Andersen. Han er en af de 2 mænd, som har grundlagt grødbaren “Groed” inde i Jægersborggade i København. Det minder mig om, at jeg snart skal et smut forbi der…

Men det er en utrolig lækker kogebog med masser af lækre grød både til aften-, morgen- og snack/dessertmad. En af de første opskrifter jeg faldt over var en variant af denne, og den måtte jeg kaste mig ud i at lave. Jeg har ændret lidt på opskriften på selve grøden, men toppingen er deres idé.

Jeg fik placeret karamellen under æbleternene, så man kan ikke se den så meget, men du kan lige ane den lige over min dejlige lyserøde ske og en smule oppe til venstre.
Det var en dejlig blød havregrød med friske, syrlige æbletern, dejlige ristede og grovhakkede mandler og den lækre søde karamel aka dulce de leche, som jeg lavede den anden dag. Du kan finde opskriften på den nemme karamel her.

(Til 3 personer – 10-15 minutter)

Du skal bruge: 
3,5 dl grovvalsede havregryn
2,5 dl mælk
3,5 dl vand
1 stort æble
1 stor håndfuld mandler
1 lille spsk karamel pr. person 
(opskriften kan du finde lige her)Så nemt er det: 
– Start med at tænde ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade, læg mandlerne på bagepapiret og kom dem ind i ovnen i ca 5 minutter. Når mandlerne er færdige kan du stille dem til at køle lidt af og derefter kan du hakke dem groft.
– Lav havregrøden ved at blande de grovvalsede havregryn, mælk og vand sammen. Kog grøden i ca 3-5 minutter til den har en dejlig blød og cremet konsistens.
– Skær æblet i tern.
– Start med at fordele grøden i 3 skåle og kom en stor tsk karamel fordelt i “klatter” på hver grød. Kom æbleternene på og tilsidst de ristede hakkede mandler.

Nyd din dejlige, luksus, søde, bløde, friske, knasende morgengrød. Jeg lover at dagen bliver meget bedre 😉

Min dag blev med ét meget bedre!

Hvis du nu ikke har lavet karamellen kan du altid erstatte den med fx rabarberkompot, syltetøj, honning, peanutbutter, nutella eller andet godt.
Anna

    Svar

    Instagram