Havregrød med karamel, mandler og æbler

Havregrød med karamel, mandler og æbler
Havregrød med karamel, mandler og æbler

Hvis du kender til spisestedet Grød, så har du sikkert hørt om deres havregrød med karamel, mandler og æbler. Denne grød er ligesom den, og jeg er kæmpe fan. Det smager så godt, og så snart du har lavet karamellen, kan den laves på ingen tid.

En dejlig blød havregrød med friske, syrlige æbletern, ristede og grovthakkede mandler og den lækre søde karamel aka dulce de leche.. Du kan finde opskriften på den nemme karamel her. Denne kombination af toppings er et farligt bekendskab, men nøj hvor smager det godt! Det er den bedste måde at starte din dag – på en lidt luksus måde. Men med en mættende, forholdsvis sund og lækker havregrød.

Find flere opskrifter med grød lige her.

Havregrød med karamel, mandler og æbler 1Havregrød med karamel, mandler og æbler (Til 3 personer – 10-15 minutter)

Du skal bruge: 
3,5 dl grovvalsede havregryn
2,5 dl mælk
3,5 dl vand
1 stort æble
1 stor håndfuld mandler
1 spsk karamel pr. person 
(opskriften kan du finde lige her)

Så nemt er det: Start med at tænde ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade, læg mandlerne på bagepapiret og kom dem ind i ovnen i ca 5 minutter. Når mandlerne er færdige kan du stille dem til at køle lidt af og derefter kan du hakke dem groft.

Lav havregrød ved at blande de grovvalsede havregryn, mælk, vand og et nip salt sammen. Kog grøden i ca 3-5 minutter til den har en dejlig blød og cremet konsistens. Skær æblet i tern. Fordel grøden i 3 skåle og kom spsk karamel på hver grød samt æbletern og ristede mandler.

Havregrød med karamel, mandler og æbler 3
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments