Flydende karamel af kondenseret mælk

3. juni 2013
Karamel af kondenseret mælkJeg har længe ville prøve at lave flydende karamel af kondenseret mælk. Og nu fik jeg endelig gjort det, og det smagte fantastisk. Så her kommer lige en meget hurtig og nem opskrift på den blødeste, sødeste og lækreste karamel af kondenseret, der også kaldes dulce de leche. Dåsen med kondenseret mælk skal nemlig bare koge i små 3 timer. Det er faktisk næsten lidt for nem at lave. Du kan i hvert fald hurtigt blive afhængig.

Karamellen kan bruges til alt, næsten… Du kan spise den med is, kager, yoghurt eller på din grød om morgenen. Du kan også putte den på pandekager eller vafler, eller bruge den som dip til bananer, jordbær eller æbler. Find endnu mere inspiration her.

Forestil jer den blødeste karamel med med en dejlig sød karamel-smag. Vil du se varianter af dulce de leche / karamel af kondenseret mælk, kan du finde dem lige her.

Du skal bruge:
1 dåse kondenseret mælk (kan købes i mange supermakeder, fx Føtex)


Så nemt er det: 
Sæt en gryde med masser af vand over at koge. Pil etiketten/mærkaten af dåsen, så du bare har en sølv dåse tilbage uden mærkat på. Når vandet koger, lægger du dåsen ned i gryden, sørger for at den er dækket med vand og lægger låg på. Skru ned på lav varme, så vandet akkurat lige simre. Kog dåsen i 2,5-3 timer, afhængig af hvor flydende du vil have karamellen.

Lad dåsen køle helt af i en timer eller mere, før du åbner låget. Og nyd så den lækre karamel.
Den kan holde sig i en beholder med tæt omsluttende låg i ca 2 uger.

    Svar