Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt

Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt 1
Alt i en ret; Chorizo, broccoli, gulerødder, rød peber, ovnbagte/sundried tomater, nye kartofler og karameliserede løg

Chorizo er en lækker, spansk pølse med paprika. Den har den lækreste og meget smagsfyldte smag, og så giver den bare et kick til denne ret. Jeg er ihvertfald helt vild med chorizo, som kan bruges til mange ting og fungere rigtig godt sammen med æg i fx omeletter, men er også godt sammen med pasta eller i retter som denne, hvor den giver en masse smag. Den kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder, “min” er købt i føtex.

Denne her ret består egentlig af en masse ingredienser, som tilberedes hver for sig og blandes til sidst, men uhh hvor er det lækkert med så mange konsistenser og smage, og man kan faktisk putte de ingredienser i, som man lige har i køleskabet eller har lyst til. Jeg har i denne ret puttet broccoli, gulerødder, ovnbagte/sundried tomater, små nye kartofler, karameliserede løg, rød peber, citronskal og den lækre spanske chorizo.
Det er en ret, der kræver lidt mere skriveplads end jeg plejer, da der er mange ting der skal laves, men det er det hele værd. Det smarte er, at det hele laves i en pande.

Du kan udelade ingredienser, hvis der er noget, du ikke kan lide, dog ville jeg lade chorizo’en blive.

(Til 4-5 personer – 1 time)

Til min version, og hvad jeg nu lige havde i køleskabet, skal du bruge: 
170 g hel chorizopølse
1 rød peber
3 rødløg
2/3 broccoli (bundt)
4 store gulerødder
300 g cherrytomater
400 g (nye) små kartofler (hvis du har en rest fra dagen før, kan du bruge dem) 
1 + 1 tsk sukker
Olivenolie
Citronskal fra 1 citron
1 fed hvidløg
Frisk persille


Sådan her skal du gøre: 
– Start med at skære cherrytomaterne i halve. Put bagepapir i et fad og læg tomaterne med den runde side ned. Drys med 1 tsk sukker og lidt salt og kom dem i ovnen i 45 minutter ved 125 grader.

Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt 3
De ovnbagte/sundried tomater efter de havde været i ovnen
– Skrub kartoflerne grundigt, så al jord ryger af. Kog dem alt efter hvor store de er. Mine var ikke særlig store og så var det nye danske, så de skulle ikke have mere end 10 minutter.
– Skær den røde peber i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på ca 3 mm. Skær broccolibuketterne af stokken og skær dem i grove mundrette buketter. Rødløgene skal du skrælle og skære i ca 8-10 både, (først halvér og så hver halv i 4-5 både). Chorizoen skal du skære i grove skiver ca  3 mm.
Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt 5
De karameliserede, søde og bløde rødløg
– Kom lidt olie på en stor pande (hele retten skal gerne kunne være der til sidst) ved mellemvarme. Hæld løgene på sammen med lidt salt og 1 tsk sukker (dette gør, at de karameliserer og bliver bløde, søde og lækre). Det tager ca 10-15 minutter.
– Sæt vand over at koge i en kedel, og når det har kogt, skal du putte broccolibuketterne i en skål og hælde den kogende vand over. Lad det stå i 10 minutter, og lad derefter vandet dryppe fra broccolien i en si.
– Tag løgene af panden og kom chorizoskiverne på. Der er rimelig meget fedt i chorizo, så den skal bare stege i resterne af olien fra løgene. Det skal stadig være ved middelvarme ellers brænder de på. Det tager ca 10 minutter til de er lidt sprøde på begge sider. Riv skallen fra citronen og hak hvidløget fint.
Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt 7
De lækre, lidt sprøde chorizoskiver
– Tag chorizoskiverne af panden og steg kartofler i fedtet fra chorizoen. Kartoflerne skal bare brunes, lysebrune, og det tager ca 6-8 minutter.

– Tag kartoflerne af panden og kom gulerødder, hvidløg og red peber på. Det skal have ca 5-6 minutter til de er blevet lidt bløde, men det skal stadig have lidt bid. Kom broccolien på og giv det 2 minutter mere.
– Kom kartofler, chorizo, tomater, karameliserede løg og citronskal ned til gulerødder og rød peber, og varm det igennem på panden i et par minutter.
– Hak lidt frisk persille og vend sammen med lige inden du servere.

Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt 9
Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt 11

Jeg har flere gange lavet det med færre ingredienser, fx bare tomaterne, gulerødder, broccoli og chorizo og så har jeg skiftet kartoflerne ud med pasta, og det er sørme heller ikke så dårligt 😉

Anna

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments