Bagte rødbeder med feta og persille

20. maj 2013
Den anden dag kom jeg lige til at lave denne lækre salat, og gud hvor smagte den bare godt!
Jeg blev inspireret af Platdujour og de 2 pigers lækre blog, og så havde jeg bare en stor lyst til bagte rødbeder og feta, når nu vejret var så dejligt. Det var en skøn, skøn sommersalat, som var sprød, sød, sur, salt og cremet. Det ville være perfekt til grill-mad og bare enhver form for kød eller fisk.
Jeg tror, jeg går ud og laver den igen nu, for så god er den bare 🙂
(Tilbehør til 2 – 50 minutter)
 
Du skal bruge: 
Ca 4-500 g rødbeder
En lille smule olivenolie
1/2 lime eller citron
Salt og peber
Lidt feta
Lidt frisk persille
 
Så nemt er det: 
Skræl rødbederne og skær dem i mindre tern. Vend rødbederne i olivenolie, salt, peber og saft fra 1/2 lime eller citron (i kan også putte skallen med). Læg dem i et ildfast fad og bag dem i ca. 40 minutter ved 200 grader.
Rødbederne er færdige, når de er gennembagte, lidt møre, men de skal stadig have lidt bid.
Skær eller smuldr feta og hak persillen. Vend lidt citron/limesaft med rødbederne og anret dem i en skål med feta og hakket persille ovenpå.

I dag har jeg igen kokkereret, og I kan godt glæde jer til en meget lækker kage med rabarber, som kommer på bloggen en af de næste par dage 😉

Anna

  • Reply
    A + K = ♥
    21. maj 2013 at 1:34

    Det lyder velnok nemt og lækkert – fik en gang portvinssyltede rødbeder med fetacreme, som smagte så skønt, så er sikker på det her må være et hit.

    – ANne

  • Reply
    Anna
    21. maj 2013 at 5:49

    Uuh, det var et hit! Tak for din søde besked 😉

  • Reply
    Ulla Nielsen
    16. august 2016 at 19:05

    Bagte rødbeder med feta og persille er en gudespise, tak for din opskrift, den er røget på favoritholdet, og så gør det heller ikke noget, at min svigersøn kommer med rødbederne direkte fra jorden i sin have.

    • Reply
      Anna Bartels
      16. august 2016 at 19:37

      Det er dejligt at høre Ulla!
      Ja, mmh så kan det kun blive endnu bedre 😉

  • Reply
    Jannie
    25. juni 2017 at 13:42

    Prøv at drysse med ristede græskarkerner med eller uden salt. Plus feta. Man kan også bruge andre slags kerner eller nødder.

    • Reply
      Anna Bartels
      25. juni 2017 at 15:38

      Ja det er en god ide Jannie! 🙂

Svar

Instagram