Spinat-lakselasagne

11. maj 2013
Spinat-lakselasagne

Lasagne har altid været en af mine yndlingsretter, og da jeg så begyndte at eksperimentere med ingredienser, i stedet for den klassiske med kødsovs, bechamelsovs og pastaplader, som også er super god, blev lasagne ikke dårligere. Jeg har lavet den med kylling og tomatsovs, og med spinat, laks og bechamelsovs, og nu er jeg så nået til denne her. Denne spinat-lakselasagne er udover laks og spinat med tomatsovs og ricotta, og den er ikke skuffende… Nøj, hvor smager den bare godt!

Den passer perfekt som comfort-food, men den er også god til gæster eller en helt normal hverdagsaften, for den er faktisk ikke så svær at lave. Det tager lidt tid, men du kan spare noget af tiden ved at lave tomatsovsen dagen før.

Find flere opskrifter på lasagne lige her.

Spinat-lakselasagne (5 personer – 1,5-2 timer)


Du skal bruge: 
500 g (frossen) spinat 
Ca. 4-500 g laks uden skind
Skal af 1 citron
250 g ricotta (italiensk friskost – det kan udelades, men er bedst med)
Ca. 10 lasagneplader (du kan også bruge friske, men så skal den have mindre tid i ovnen)
Tomatsovs:
2 små løg
1 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
2 dåser hakkede tomater
1 spsk tørret rosmarin (eller oregano, timian)
1 lille tsk sukker (trækker mere smag frem)


Så nemt er det:
Sørg for at tage laks og spinat op om morgenen eller i hvertfald et par timer før, hvis du bruger frosne varer, så det kan nå at tø op.

Du skal starte med at lave tomatsovsen, som kan laves dagen i forvejen. Varm en gryde med olivenolie. Hak løgene og hvidløget fint. Svits det i gryden, til de er blevet bløde. Hæld dåserne med de hakkede tomater i gryden sammen med salt, peber, sukker og tørret rosmarin. Lad tomatsovsen simre ved svag varme under låg, og gerne i en time for så bliver den rigtig god og fyldt med smag.

Skær din optøede laks (uden skind) i tern. Når spinat er blevet frosset, er der meget væde ved, så du skal presse noget af vandet ud af den optøede spinat, for ellers kommer der for meget væde ned til lasagnen. Hvis du bruger frisk spinat skal du dampe det i en gryde med en smule vand og derefter presse overskydende væde ud af. Der må dog stadig gerne være lidt vand tilbage med dem. Bland laksetern med spinat, citronskal, salt, peber og ricotta.

Tag et normalt størrelse ildfast fad, som kan komme i ovnen. Start med at ligge et tyndt lag tomatsovs (det skal bare lige dække bunden). Læg ca 5 lasagneplader, alt efter hvor stor din form er. Det skal bare dække tomatsovsen. Læg så halvdelen af spinat/lakse fyldet ovenpå og halvdelen af den tomatsovs, der er tilbage. Læg pastaplader på igen. Læg så resten af spinat/lakse fyldet på og resten af tomatsovsen ovenpå.

Put staniol/sølvpapir over fadet (det fungerer som et låg og forhindrer, at det bliver hårdt på toppen). Bag din spinat-lakselasagne i ca 45 minutter ved 200 grader.
Server med lidt blandet salat til.

 • Reply
  Nana Maria
  14. maj 2013 at 9:32

  Det ser super lækkert ud! Må prøves en dag 🙂
  Mange tak for kommentaren på min blog forresten! Jeg vil meget gerne følges, men følger dig faktisk i forvejen 🙂
  Ser frem til flere inspirerende opskrifter..

  // Nana Maria // http://nanamariaoo.blogspot.dk/

 • Reply
  Anna
  14. maj 2013 at 10:46

  Tusind tak for kommentaren 😉
  Jeg kigger forbi !
  knus

 • Reply
  Helle
  31. januar 2015 at 14:05

  Skylder vist at fortælle dig, at dette er blevet vores foretrukne opskrift på lakselasagne, hjemme hos os 🙂 Efterhånden brugt en del gange.

  • Reply
   Anna
   31. januar 2015 at 15:12

   Hej Helle,
   Det er jeg virkelig glad for at høre! Det er også en favorit herhjemme 😉
   kh Anna

Svar