Cremet, krydret tomatsuppe

7. maj 2013

Jeg har i længere tid haft lyst til tomatsuppe. Og ikke bare en helt normal, kedelig tomatsuppe, men en tomatsuppe, der er cremet, krydret og har masser af smag af sol, sommer og varme. Det er lige netop hvad denne suppe er. Den var så lækker!
Jeg har valgt at servere suppen med lidt pasta og noget groft brød ved siden af. Og der går ikke lang tid før jeg skal igang med tomatsuppe gryden igen 🙂

(4 personer – lidt over en time) 


Du skal bruge: 
8 store blommetomater
2 små fed hvidløg
Lidt olie
1 stort løg
1 chili (mellem-stærkhed) 
2 dåser hakkede tomater
1 tsk sukker
1 vegetar bouillon-terning (Hvis du ikke har det, kan du putte krydderier i)
2 dl vand
2 spsk philadelphia eller fløde
En lille håndfuld basilikum
50-75 g pasta pr person

Så nemt er det: 
Start med at koge noget vand i en elkedel. Skær et kryds i enden af blommetomaterne, ca 1 cm dyb. Hæld kogende vand over tomaterne, som du har lagt i en skål. Lad dem ligge i 5 minutter. Hæld det varme vand fra og hæld noget koldt vand over, så de får et chok. Vent 2 minutter. Tag en kniv og flå tomatskindet af (tag skrællen af), og skær dem i 4 kvarte. Hak løg og hvidløg. Svits løgene på panden i lidt olie, til de er blevet bløde. Fjern kernerne fra chilien, hak den og kom den ned til løgene sammen med blommetomaterne, dåsetomaterne, bouillonterning, vand og sukker (sukker fremhæver smagen). Lad suppen simre med låg i ca en time, gerne mere.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og philadelphia eller fløde. Lad det stå og trække smag, imens du koger pastaen.
Hak basilikum og kom det i suppen.

Server suppen fx med pasta, brød eller brødcroutoner, hvad du nu har lyst til 😉
Anna

    Svar