Bolledej + kanel-banan-sneglekage

14. marts 2013

I weekenden lavede jeg en portion bolledej. Det smarte ved denne basis bolledejen er, at det er starten til kanelsnegle, boller, boller med fyld, marcipanhorn, donuts, chokoladesnegle osv. Der er uendelige muligheder…
(25 min + 1,5 time hævning – en portion bolledej)
Til en portion bolledej, skal du bruge:
100 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
3 spsk lunkent vand
1 tsk kardemomme
1 lille drys salt
0,75 dl sukker
1 æg
Ca 8 dl hvedemel
 
Så nemt er det: 
Smelt smør i en gryde og rør mælk i. Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt kardemomme, salt og sukker. Hæld smør-mælkeblandingen i sammen med ægget og rør det godt igennem. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til dejen er glat. Det er vigtigt at dejen ikke får for meget mel, den skal være smidig og hænge lidt ved fingrene. Du skal selvfølgelig kunne trille den på bordet uden for meget bøvl. Lad dejen hæve lunt i 1,5 time.
Så er det her din fantasi skal tages i brug…
Jeg fik den største lyst til kanelsnegle, for der er bare ikke noget bedre end en dejlig, lun og sød kanelsnegl. Jeg er sikkert ikke den eneste, der før har haft problemer med, at remoncen løber ud af sneglen, og går lidt “til spilde”. Derfor blev jeg inspireret af en opskrift i Mad!- bladet, hvor man laver det som en stor sneglekage, hvor man så brækker sneglene ud. Det måtte jeg prøve. Hvis du ikke vil lave det som en sneglekage, kan du sagtens lave dem i forme, det holder nemlig også lidt på “snasket” indeni.
De her snegle er lidt anderledes, da noget af den traditionelle kanel-smør-sukker-remonce erstattes med bananmos. Det er jo lige før, man kan kalde den sund… eller ? 😉
Bananen gjorde det bestemt ikke dårligere, de fik en dejlig sød smag af banan, som faktisk passer super til kanelsneglene, og så får de en dejlig karamelliseret bund!!
Jeg kom vist også til at give dem et par minutter for meget, men mmh det var lækkert. Jeg vil anbefale dig, at lave ca 16-18 snegle, det gør jeg ihvertfald næste gang. Jeg lavede 20 og nogle af dem, var lidt for små.
(ca 1 time – 18 snegle) 
 
Du skal bruge:
1 portion bolledej
2 modne bananer
80 g blødt smør
0,75 dl sukker
Kanel
 
 
 
 
Så nemt er det: 
Når din dej har hævet i 1,5 time, skal du rulle dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Du skal rulle den ud til et rektangel. Mos bananerne med en gaffel. Smør det bløde smør ud på dejen, og fordel bananmosen ovenpå. Drys med sukkeret og kanel. Kanel kan du drysse efter, hvor meget du nu kan lide. Jeg dryssede bare, så der var godt med kanel over det hele. Rul dejen sammen som en roulade fra den lange led, og skær den så vidt ud i lige store stykker. Læg sneglene tæt sammen i bunden af en springform med bagepapir. Lad kagen hæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Du kan evt pensle kanelsneglene med æg eller mælk. Bag dem i ovnen i ca 25-30 minutter.
Jeg kan kun sige: Hold godt øje med dem og nyd dem lune med et glas koldt mælk 🙂
 
 

Anna

 • Reply
  Aivia
  17. marts 2013 at 4:18

  Det ser bare super godt ud! (:

 • Reply
  Anna
  17. marts 2013 at 8:24

  Tusind tak Livia! <3 Jeg bliver så glad, når jeg ser du kommentere 😉

Svar

Instagram