Bananmuffins med chokolade

27. januar 2013

De her bananmuffins er virkelig gode gode. Og det bedste af det hele: DE ER SUNDE! Der er nemlig næsten ingen sukker i. Det eneste der er lidt usundt, er den mørke chokolade, og det kan jo diskuteres, for eksperterne siger jo, at et stykke mørk chokolade om dagen er godt for dig. Det er sådan med de her muffins, at man ikke kan smage at de er sunde.

De er søde, fugtige og virkelig lækre. Det er blevet lidt af en weekend-ting herhjemme. Vi er simpelthen så vilde med dem, at vi næsten laver dem hver weekend. Og vi er nu begyndt at eksperimentere med dem, og jeg kan også anbefale at du kan bruge marabou med orangeknas, og så bare putte al chokoladen (de 100 g) i dine muffins.

(12 muffins – 45 min) 

Du skal bruge: 
2 tsk sukker eller honning
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
150 g havregryn
3 dl hvedemel
3 modne bananer
1 dl minimælk
1,5 dl yoghurt 0,1 % eller 0,5%
100 g mørk chokoladeSå nemt er det: 
Bland de tørre ingredienser i en skål. Mos bananerne, tilsæt dem sammen med mælk og yoghurt, og pisk det hele godt sammen. Hvis dejen er meget tyk, så kan du tilsætte lidt mere mælk. Hak 40 gram af chokoladen og bland det ned i dejen. Hæld dem i 12 muffinforme og bag dem ved 180 grader i 25-30 minutter. Når dine muffins har kølet lidt af, skal du smelte resten af chokoladen i et vandbad eller ved middelvarme i en mikroovn, men jeg ville foreslå vandbad. Kom en klat smeltet chokolade på hver af de let afkøldede muffins.

 • Reply
  Frida
  28. januar 2013 at 11:17

  Hej! Du spurgte, om vi skulle være fast for fast, og nu følger jeg dig 🙂
  Det er nogle gode muffins, jeg prøvede at lave dem. Man kunne også komme lidt rosiner i, så de bliver lidt saftigere? 🙂

 • Reply
  Anna
  30. januar 2013 at 6:51

  Det er jeg helt sikker på, at man godt kunne 🙂 Jeg smutter ind og følger dig med det samme! knus

 • Reply
  Rikke
  28. oktober 2018 at 18:55

  Hej Anna! Jeg har endnu ikke prøvet dine muffins, men de ser lækre ud! Jeg studsede dog over, at du skriver, at de er sunde, fordi der ingen sukker og æg er i…men det første på listen er 2 tsk. sukker?! 😅 Lad mig vide, om der er noget jeg ikke er opmærksom på. Kh Rikke

  • Reply
   Anna Bartels
   28. oktober 2018 at 19:04

   Hej Rikke.
   Det kan jeg godt se. Det er vist mig, der har været lidt for hurtig. Der skal 2 tsk sukker/honning i – du har helt ret 😉
   Og tak for at minde mig om at lave disse igen.
   Håber du kan lide dem!
   Kh Anna

Svar