Brusebadsboller

10. december 2012

De her boller er ret smarte. Det er de perfekte friske morgenboller, som er rimelig hurtige at lave. Du laver dejen, sætter det til at hæve, tager et brusebad, og så har de hævet færdigt, når du kommer tilbage i køkkenet efter 25 minutter.
Jeg lavede de her sammen en sød veninde en morgen efter en laaaang nat, og de var virkelig mums! Et lille fif er, at du kan putte noget kardemomme i, som jeg har gjort her, så passer de rigtig godt til en af de her kolde, snefyldte julemorgener 😉

12 boller (45-50 min)

Du skal bruge: 
6 spsk lunken vand
50 g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
ca 4 dl. hvedemel
ca 2 dl. groft mel / hvedekerner
1 tsk salt
1 tsk kardemomme


Så nemt er det: 
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj resten af ingredienserne og ælt det hele sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et viskestykke, tænd ovnen på 215 grader og snup et dejligt varmt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca 25 minutter. Du kan evt pensle dem med lidt æg eller mælk, inden du kommer dem i ovnen, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca 12 minutter, og så er der lækre, lune brusebadsboller.

Anna

 • Reply
  Julia
  25. december 2012 at 15:17

  ej hvor lyder det som en god opskrift "brusebadsboller"
  tror jeg vil begynde at lave dem nogle morgener
  evt til familien 🙂

 • Reply
  Anna
  27. december 2012 at 12:47

  Hvor er du sød! Og ja de er også super gode, det kunne du sagtens gøre 😉

 • Reply
  Anna
  13. januar 2013 at 7:32

  De ser skide lækre ud! I det hele taget noget lækkert mad du laver! 🙂
  Måske du vil følges, eller smide en kommentar på min blog? Det vil gøre mig glad! 🙂
  http://anna-mitlivminetankermig.blogspot.dk/
  Hugs & Love

Svar