Cremet svampesuppe med kylling og ris

Svampesuppe med kylling og risDer er ikke meget, der slår en dampende varm skål suppe, der kan slubres med en ske på en kold dag. En cremet suppe med masser af smag og fylde. Og det er lige, hvad denne svampesuppe med kylling og ris er. Jeg har lavet opskriften sammen med mine søde veninde Maria, og vi blev enige om, at det ville passe super godt med en skive af hendes surdejsbrød eller mit nemme grydebrød til. Svampesuppen her er måske et kryds mellem svamperisotto og svampesuppe. Suppen består af stegte champignon blendet med en hurtig hjemmelavet kyllingefond, løg, hvidløg og timian. Derefter skal vilde ris koge med i suppen og optage en masse smag, inden svampesuppen til sidst afrundes med en sjat fløde, en skvis citronsaft og trevlet kylling. Og toppes med smørstegte bøgehatte og frisk timian. Mængden af vand i suppen afhænger af, om du får en tyk risottolignende suppe eller en tyndere suppe, der kan slubres. Det er op til dig. Læs også: Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt / Græskarsuppe med gedeost og æble / Spicy thaisuppe med kylling og nudler / Bagt svampebygotto med parmaskinke og valnødder Svampesuppe med kylling og ris Svampesuppe med kylling og ris

Svampesuppe med kylling og ris (til 4 personer)

  • 400 g kyllingebryst
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 6 kviste frisk timian
  • 6 + 8 dl vand
  • 500 g brune champignon
  • 4 dl (vilde) ris
  • 1 spsk smør + 1 spsk olie
  • 1 dl fløde
  • 100 g bøgehatte (kan undlades)
  • Salt, peber og citronsaft
  Så nemt er det: Start med at lave en hurtig kyllingefond ved at hakke 2 løg, 2 fed hvidløg og gulerødder groft og koge det med kyllingebryster, 3 kviste frisk timian og 6 dl vand under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er tilberedt. Skyl imens champignon og skær dem i skiver. Steg dem på en varm pande i 1 spsk olie sammen med et finthakket løg, hvidløg og bladene fra 3 kviste frisk timian, til det er blødt. Tag kyllingebryster og timiankviste op af fonden og blend alt, der er tilbage i gryden (vand, løg og gulerødder) sammen med den stegte svampeblanding, til du har en cremet suppe. Kom suppen tilbage på varmen i en stor gryde og kom ris og 8 dl vand i. Lad det simre i 20-25 minutters tid, til risene er møre. Steg imens bøgehattene i en spsk smør og lidt salt på en varm pande. Brug en gaffel til at trevle kyllingen i strimler og rør det i suppen sammen med fløde og citronsaft. Smag til med salt og peber. Server din svampesuppe med smørstegte bøgehatte og frisk timian.