Grove horn med spinat, laks og flødeost

Horn med spinat og laksGrove horn med spinat, laks og flødeost. Jeg har glædet mig helt vildt meget til at dele disse horn med jer. Jeg fik en dag den største lyst til laks med flødeost og dild. Kombinationen minder mig virkelig meget om bagels. Og den er bare meant to be, hvis du spørger mig. Derudover havde jeg brug for at fylde fryseren med nem frokost, madpakke eller aftensmad, der bare lige kunne tages op, og her er disse horn altså bare perfekte. Vi kender alle sammen pølsehorn, hvilket jo også er helt vildt lækkert. Det her er bare lige en luksus udgave af hornet, som du kender det. Sprøde på toppen, luftige i midten og fyldt med smag. Jeg har tilsat hvid hvede (fint fuldkornsmel) og spinat i dejen, så de mætter mere og får en fin farve og mere fugtighed. Og så med den sindssygt lækre kombi af laks, flødeost og dild i midten var jeg solgt til stanglakrids. Det er sådan en madpakke, jeg kan glæde mig hele dagen til. Læs også: Grove pølsehorn med gulerødder og kerner / Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan-remonce / Pirogger med karry-kål / Pesto snurrer Horn med spinat og laks Horn med spinat og laks Horn med spinat og laks

Grove horn med spinat, laks og flødeost (12 stk)

  • 1 dl lunkent vand
  • 30 g gær
  • 1 tsk salt + 1 tsk sukker
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 dl + 1 stor spsk skyr, cremefraiche eller anden neutral yoghurt
  • 2 æg
  • 75 g frisk spinat, finthakket
  • 250 g hvid hvede (eller andet fint fuldkornsmel)
  • 170-200 g hvedemel
  • 150 g flødeost (gerne philadelphia med dild)
  • 200 g røget laks
  • evt frisk dild + sesamfrø
  Så nemt er det: Start med at lave din dej ved at røre gær ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, 1 æg, olivenolie, 1 dl yoghurt-produkt og finthakket spinat og rør godt rundt. Rør derefter begge slags mel og salt i og ælt i et par minutter, gerne på røremaskine. Dejen skal være elastisk og smidig, ikke klistre for meget. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en time. Rør philadelphia, 1 spsk yoghurt-produkt og evt lidt finthakket, frisk dild sammen. Del den røgede laks i 12 stykker. Rul dejen ud til en stor cirkel på 2-3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Skær cirklen i 12 aflange trekanter/lagkagestykker (ligesom når du laver pølsehorn), smør med dild-flødeost og læg et stykke røget laks i den bredeste ende af en trekant og rul sammen mod midten. Fortsæt med alle trekanter og placer på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl med et pisket æg og drys evt med sesamfrø og lidt havsalt. Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.