Havregrødsklatkager / Havregrødspandekager med gulerod

havregrødspandekager med gulerodMød risengrøds-klatkagens fætter og konkurrent - havregrødsklatkagen aka havegrødspandekagen. Jeg har efterhånden lavet denne opskrift en del gange og forsøgt at få den til at sidde lige i skabet (okay faktisk bare en undskyldning for at spise dem mange gange). For en måneds tid siden lavede jeg en af de dersens nye meningsmålingsundersøgelser på min Instagram-story for at se, om I også kunne være interesseret i at få opskriften på min nye yndlings morgenmad. I var heldigvis ret mange, der gerne ville have opskriften, så den kommer her. Mine havregrødpandekager, eller havregrødsklatkager om man vil, minder ret meget om klatkager af risengrød, bortset fra at de sjovt nok er lavet med havregrød. Jeg laver egentligt bare min havregrød og bruger det med det samme, men du kan også bruge en rest kold grød fra tidligere. Jeg har krydret mine pandekager med kanel og kardemomme og tilføjet chiafrø og groftrevne gulerødder. Jeg serverede en stak hver til morgenmad til min søster og jeg og toppede med en hurtig, grov kompot af æbler og dryssede med ristede mandler. Ps. de smager også virkelig godt kolde og kan sagtens spises som snack, sund dessert eller tages med på madpakken. Læs også: Gulerodskage-pandekager / Glutenfrie bananpandekager / Bananpandekager / Pandekagelagkage med hindbærskum og mørk chokolade Sunde havregrødspandekager med gulerod

Havregrødspandekager med gulerod (til 3 personer - 15 stk)

  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 tsk chiafrø
  • 2 mellemstore gulerødder, groftrevne
  • 5 dl vand
  • 1 pænt nip salt
  • valgfrit krydderi (fx 1 tsk af både kanel og kardemomme)
  • 3 æg
  • 3 store spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • lidt smør/kokosolie til stegning
  Så nemt er det: Start med at koge havregryn, chiafrø, revne gulerødder, vand, salt og krydderier i en gryde til en tyk havregrød og lad den køle en smule. Rør derefter æg, bagepulver og mel i. Varm en stor pande op til middel-høj varme og smelt en smule smør/kokosolie på panden. Kom klatter af dej på panden og steg dem i 3-4 minutter på hver side. Skru evt ned på middel-lav varme for at gennemstege pandekagerne og undgå, at de bliver mørke.