Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder + konkurrence

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder sponsoreret-bosch I får i dag opskriften på min nye yndlings: bagt tomatsuppe. Den er smækfyldt med smag og helt vildt nem at lave. Nogle af jer kan måske huske, at jeg i foråret fortalte om et samarbejde, jeg havde indgået med Bosch? Jeg har skulle teste nogle af deres køkkenmaskiner og i foråret testede jeg deres Køkkenmaskine OptiMUM, som jeg har brugt mange gange siden. Jeg lavede eksempelvis dette mega lækre pull-apart brød med hvidløgssmør, ost og persille og fortalte om røremaskinen. I dag skal det handle om den anden maskine, jeg har skulle teste - nemlig denne smarte Vitastyle blender, der også fungerer som en "mix and go"-blender. Den består af et sæt med 3 dele. Det første er den egentlige blender, som jeg også har brugt til suppen i dag. Det er ikke en kæmpe blender, der kan indeholde mange liter, men den er fin til en portion som denne. Derudover er der en 500 ml to-go flaske og en minihakker på 200 ml. Du kan blende direkte i dem, komme låg på og tage med. Den på 500 ml kan du eksempelvis lave smoothie i, skrue låg på og tage med på farten. Den mindste er god til fx at hakke nødder eller løg. Læs også andre opskrifter til blenderen: Cremet pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan / Haydari - feta og peberfrugt-dip / Rødbedesmoothie med ingefær og lakrids / Cashewnøddesmør med vanilje og havsalt Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder Jeg har nu testet blenderen med bagt tomatsuppe, og den er fuldt ud godkendt. Du kan finde Vitastyle blenderen lige her. Det er en pæn og kraftig blender med kabinet i rustfrit stål og kande i thermosafe glas, der kan tåle alle temperature fra is til varme supper. Det er tydeligt god kvalitet, og blenderen var super til at blende mine grøntsager til en cremet og lækker suppe. Jeg havde en del opskrifter oppe at vende, da jeg skulle beslutte mig for, hvad jeg ville lave med blenderen. Skulle det være smoothie, nøddesmør, dips, sunde dadel-snacks eller suppe? Jeg er gået med sidstnævnte, da vejret pt. indebyder til varme supper, der kan spises i en skål med ske. Med toppings selvfølgelig - for det er klart dem, der sætter prikken over i'et på en suppe. Jeg har til denne tomatsuppe bagt alle grøntsager: tomater, peberfrugter, løg og hvidløg + frisk timian og chili i ovnen, og så har jeg faktisk bare blendet dem med lidt grøntsagsbouillon = bagt tomatsuppe. Sindssygt nemt og muligvis den bedste tomatsuppe, jeg har smagt - den får nemlig en super god, intens smag af tomat og peberfrugt. Oven på har jeg toppet med en timian-yoghurt, hvor jeg har brugt minihakkeren til at blende det sammen. Også virkelig nemt. Nødderne har jeg ligeledes hakket groft i minihakkeren.

Konkurrence - vind din egen køkkenmaskine og blender-sæt!

Nu til konkurrencen som klart er en af de fedeste, jeg har holdt her på bloggen. En af jer kan nemlig vinde jeres helt egen OptiMUM køkkenmaskine OG Vitastyle blender. Alt du skal gøre er at lægge en kommentar herunder, hvor du skriver, hvad du vil bruge maskinerne til. Hvis din kommentar ikke vises med det samme, er det fordi, at jeg lige skal godkende den. Jeg trækker en tilfældig vinder i sidste indlæg om maskinerne den 13. november. VINDEREN ER TRUKKET!

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder    Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder (til 3 personer med brød til)

 • 3 store røde peberfrugter
 • 600 g tomater
 • 2 løg
 • 2 store fed hvdiløg
 • 1 lille tsk chiliflager
 • frisk timian
 • 6 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 2 spsk olivenolie
 • salt, sukker og peber
 • Toppings:
 • creme fraiche
 • frisk timian
 • ristede hasselnødder
 • evt brød
  Så nemt er det: Start med at skrælle løg og skær dem i både. Fjern skræl fra hvidløg. Skyl peberfrugter, halver dem, fjern kernerne og skær dem i mindre stykker. Skyl tomater, fjern stilk og halver dem. Kom alt på en bageplade med bagepapir og vend med olivenolie, chiliflager, et drys salt + peber, 1 tsk sukker og lidt frisk timian. Bag det ved 175 grader i 40 minutter, til det hele er mørt. Imens kan du lave timian-yoghurt: brug den lille minihakker til at blende et par store spsk creme fraiche med lidt frisk timian, salt og peber. Hak også ristede (vigtigt - smager af meget mere) hasselnødder groft - evt i minihakkeren også. Lad alle dine bagte grøntsager køle en smule, inden du blender dem sammen med grøntsagsbouillon, til du har en ensartet og cremet suppe. Jeg startede med 3-4 dl væske, og så hældte jeg suppen i en gryde og rørte resten af væsken i. Du kan eventuelt varme suppen op igen, hvis den ikke er varm nok. Smag også her til med salt og peber. Server suppen i skåle med timian-yoghurt, ristede hasselnødder og evt brød til. **Tip: Du kan også nøjes med 3 dl væske og bruge den blendede masse som pizzasauce**