Grove madvafler med kål

Grove madvafler med kålEn af de maskiner jeg bruger aller oftest i mit køkken er min Tefal Snack Collection. Den er simpelthen så smart, da man kan lave alt fra toast til pandekager, panini, belgiske vafler som disse og meget mere. Det her er på ingen måde sponsoreret, jeg er bare vild med maskinen. Jeg holdt eksempelvis en gang madklub med kæmpe vaffelfest (se her). Jeg bruger oftest min til at lave belgiske vafler af en eller anden form, og denne gang havde jeg en rest af både grøn og rød spidskål, der skulle bruges. Det blev til disse grove belgiske madvafler. Vaflerne her er lavet med halv rugmel og halv kikærtemel, der giver en virkelig god smag. Alternativt kan du sagtens brug hvedemel i stedet for kikærtemel. Derudover er de fyldt med fintsnittet kål og græskarkerner, og så er de krydret med lidt chili og spidskommen. Vaflerne er sprøde i starten, men da de er sunde og uden smør og sukker, bliver de bløde hen ad vejen. Du kan dog lune dem i ovnen for at få dem sprøde igen. Sådan kan du spise dine vafler:
  • Top fx med hummus, bagte rodfrugter og sprød salat og tag resterne med på frokost.
  • Du kan også fryse dem ned og tø dem op ved at riste dem på brødristeren eller panden.
  • Spis dem til morgenmad med æg og avocado eller måske æble, peanutbutter og kanel på.
  • Lav dem til sandwiches med fyld i midten til din madpakke.
Læs også andre opskrifter på vafler: Bananvafler / Grove vafler med gulerødder / Glutenfrie spinatvafler Grove madvafler med kål Grove madvafler med kål

Grove madvafler med kål (cirka 9 belgiske stk)

  • 2 store håndfulde fintsnittet kål
  • 1 pænt nip salt
  • 1 lille tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 3 dl mel (jeg brugte halv kikærtemel og halv rugmel)
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 store æg
  • 3 dl mælk (ko- eller plantemælk)
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • evt lidt kokosolie/olivenolie til pensling
  Så nemt er det: Start med at komme alle ingredienser på nær olie i en skål og rør det sammen. Varm vaffeljernet op til høj varme (du kan både bruge belgisk eller almindelig hjerte-vaffel form), pensl evt med en smule olie og bag så vaflerne, til de er sprøde og gyldne. Husk at de hæver lidt, så fyld ikke for meget dej i formen. Jeg bruger det belgiske vaffeljern, og det passer med 2 store spsk fyld pr vaffel. Husk også at undlade at løfte låget for tidligt, da din vaffel kan dele sig i to, fordi den ikke er bagt færdig.