Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Koldhævede myslibollerI dag vil jeg gerne dele opskriften på en af mine yndlingsboller med jer. Når jeg kommer hjem til min familie, så er min mor ofte virkelig sød til at lave nogle af mine favoritter. De ting jeg ikke får så meget efter at være flyttet hjemmefra. Mors lasagne eller frikadeller er et hit til aftensmaden, og så spørger jeg altid pænt om koldhævede og friskbagte boller til morgenmad. Og det må gerne være hendes mysliboller, for det er min favorit. Da jeg var hjemme for et stykke tid siden, lavede vi bollerne sammen, og jeg skrev opskriften ned, så jeg kunne dele med jer. Det er derfor min mors opskrift, I får i dag. Mine yndlingsboller. Jeg ved, at min mor har lavet mysliboller virkelig mange gange, og at hun har eksperimenteret sig frem til hendes bedste opskrift. De er fyldt med mysli og ekstra mandler, kerner/frø og tørrede tranebær, og så er de krydrede med en smule kardemomme. Dejen skal hæve natten over i køleskabet, og så er de klar til at blive bagt næste morgen. Jeg håber på, at I vil tage godt imod min søde mors (og mine yndlings) boller ♡ *NOTE: Jeg fik lidt tilbagemeldinger på, at der var for lidt væske til mængden af mel. Jeg har derfor været i køkkenet igen og justeret opskriften. Nu er den helt perfekt! Læs også: Havregrynsboller med gulerødder / Nemme og æltefrie boller / Juleboller med nisseøl / Saftige gulerodsboller Koldhævede mysliboller Koldhævede mysliboller

Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær (12 store eller 15 mindre)

  • 15 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1,5 dl A38 (neutral yoghurt)
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 4 dl mysli 
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 dl mandler eller andre nødder
  • 1 dl blandende frø og kerner (fx sesamfrø, græskar og solsikkekerner)
  • 1 dl soltørrede tranebær
  • 2 dl grov fuldkornsmel
  • 2 dl durummel
  • ca. 7 dl tipo 00 mel
  Så nemt er det: Start med at røre gær ud i vandet og tilsæt derefter A38, æg, sukker, salt, kardemomme og mysli. Rør nødder, frø og kerner i og tilsæt derefter fuldkorns- og durummel. Ælt nu tipo 00 mel i lidt ad gangen og ælt det hele igennem i cirka 6-8 minutter, gerne på en røremaskine. Ælt til sidst tranebær i. Kom et fugtigt viskestykke over skålen og kom den på køl natten over. Næste morgen kan du bruge en ske til at klatte 12-15 boller op på en bageplade med bagepapir og lade dem efterhæve i 45 minutter. Bag bollerne ved 230 grader over/undervarme i cirka 18 minutter.