Sunde kanelsnegle med æble og mandler

img_4015Jeg kan godt lide at få noget til min kop aften-the i hverdagene. Kender I det? Det behøver ikke at være det store. Noget frugt, peanutbutter eller mørk chokolade for mig. Men jeg vil helst undgå de syndige sager i hverdagene, og det kan altså godt være en udfordring, når lækkersulten melder sig. Oven i det har jeg de sidste uger snakket om kanelsnegle med flere af mine veninder, til jeg nærmest ikke kunne fokusere på andet. Derfor tænkte jeg, at jeg måtte slå det sammen og lave nogle sundere kanelsnegle, der kunne smides i fryseren og tages op, lunes i ovnen og spises i hverdagene, når lysten melder sig. Her er den så. I har været flere, der har efterspurgt opskriften, siden jeg teasede med et lille billede på Insta-story (@annabartels). Derfor får I i dag opskriften, så I kan være klar til at imødekommende den lille lækkersult også. Kanelsneglene er lavet på en grov dej og er fyldt med æblemos, kanel, en smule smør og grofthakkede mandler. Du vil sagtens kunne lave mos af pærer eller måske bananer, selvom den smag trænger ret meget igennem. Du kan også sagtens bruge andre nødder, tilføje tørrede frugter eller hakket mørk chokolade. Og husk at de også er gode som eftermiddagssnack, til madpakken eller sund dessert ;) Vild med snegle? Læs også: De syndige, men evigtgode kanelsnegle med æble og marcipan / Drømmekage-snegle / Kirsebær-snegle med marcipan og hvid choko / Snaskede kanelsnegle med remonce og vaniljecreme img_4013 img_4025 img_4022

Sunde kanelsnegle med æble og mandler (16 stk)

  • Dej: 30 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 1 lille tsk fint salt
  • 1 stor tsk stødt kardemomme
  • 250 g hvid hvedemel (lys i farven men rig på kostfibre som fuldkornsmel)
  • 180 g hvedemel (eller halv hvede/halv ølandshvede)
  • Fyld: 1,5 dl usødet æblemos (fx kogt af et par modne, søde æbler)
  • 1 stor spsk blødt smør eller kokosolie
  • 1 stor spsk honning
  • 2-3 store spsk stødt kanel
  • 1 stor håndfuld mandler eller andre nødder, evt ristede
  Så nemt er det: Start med at lune mælken til lillefingervarme og opløse gæren heri. Kom det i en skål, gerne røremaskine. Rør honning, salt, kokosolie og kardemomme i og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt i 10 minutter og lad den så hæve lunt under et klæde i 1-1,5 time. Rul dejen ud til et rektangel på 2-3 mm tykkelse på et let meldrysset bord. Rør æblemos, smør, honning og kanel sammen til fyldet og smør det på dejen. Hak nødderne fint og drys dem udover. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led og skær den ud i cirka 16 stykker. Stil dem med lidt mellemrum i et ovnfast fad foret med bagepapir og lad dem efterhæve lunt i 30 minutter under et klæde. Bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Hvis du laver dem enkeltvis på en bageplade, skal de ikke have mere end cirka 18 minutter.