Nemme syltede rødløg med honning

Nemme syltede rødløg med honningDet er første gang, at jeg laver hjemmelavede syltede rødløg. Og det er bestemt en fejl, for det er virkelig nemt, og så kan det virkelig pifte en salat, sandwich, mexicansk ret og andet gevaldigt op. De giver det skønneste syrlige og knasende element, som faktisk passer til det meste. Du kan eksempelvis komme dem på moderniseret brændende kærlighed i stedet for rødbeder, som fyld i ristede rugbrødssandwiches eller måske i en god spinatsalat. Jeg deler også i næste uge en opskrift, hvor de passer ekstra godt som topping. Ja hvor det næsten ikke ville være det samme uden. Det er som sagt virkelig nemt at lave syltede rødløg, og de kan sagtens holde sig et par uger på køl. Normalt bruges der sukker som sødemiddel, men jeg har her bare brugt en smule honning som sødme, og de får stadig en let sødme i kontrast til det syrlige. De får samtidigt den fineste lyserøde farve og en god knasende konsistens. Jeg har i hvert fald nydt godt af dem den sidste uges tid på nærmest alt :) Her passer de syltede rødløg også: Nye kartofler med friske krydderurter og olivenolie / Ærtepesto pasta med langtidsbagte tomater / Sprøde falafler i pitabrød med grønt og tahindressing Nemme syltede rødløg med honning Nemme syltede rødløg med honning

Nemme syltede rødløg med honning (2 glas)

  • 3 store rødløg
  • 1,5 dl eddike (kan sagtens være den billige lagereddike)
  • 1,5 dl vand
  • 1 stor spsk honning
  • 15 peberkorn
  Så nemt er det: Start med at skrælle og halvere rødløg og skære dem i tynde både. Kom dem op i en gryde med resten af ingredienserne, bring det hele i kog og sluk så for varmen. Lad det stå i 5 minutter, inden både løg og væske kommes på skoldede glas. Lad dem afkøle lidt, inden du kommer låg på og sætter dem på køl. Her kan de sagtens holdes sig et par uger.