Kålwraps med baba ganoush, tabasco og krydrede kødboller

Kålwraps med baba ganoush, krydrede kødboller og tabascosponsoreret Ideen til disse kålwraps, eller mellemøstlige fyldt-med-smag-og-garanti-for-masser-af-snask-og-fedtede-fingre tacos som jeg også kalder dem, har jeg faktisk haft i mit hoved i et stykke tid. Da jeg for et par uger siden blev kontaktet af TABASCO, om jeg havde lyst til at lave en opskrift med deres chilisaucer, vidste jeg præcis, hvilken opskrift jeg skulle bruge. Jeg kunne sagtens have gået bloody mary eller deviled eggs-vejen, men jeg kunne ikke få ideen om disse kålwraps ud af hovedet. TABASCO er et amerikansk brand, der har eksisteret og lavet chilisauce siden 1868, og de går efter at lave autentisk chilisauce, der giver varme, vækker og forstærker madens smag uden at overskygge dem. Chilipebermassen saltes og forsegles i hvide egetønder og modner i tre år, før den blendes med destilleret eddike og får sin unikke smag. Den første chilisauce, der blev udviklet, er den helt klassiske Original Red Sauce, som de fleste af os formentlig har set og smagt før. Siden hen er der kommet 6 andre som for eksempel den røgede Chipotle Sauce og den lidt mildere Green Jalapeño Sauce, som jeg også har fået lov til at teste. Min favorit er klart chipotle-varianten, da den har en lækker røget smag, let syrlighed og er perfekt stærk efter mine smagsløg. Kålwraps med baba ganoush, krydrede kødboller og tabasco Kålwraps med baba ganoush, krydrede kødboller og tabascoTilbage til opskriften. Den består af sprøde og ret så fine røde kålblade fyldt med fintsnittet og lynsyltet kål, baba ganoush og krydrede kyllingekødboller. Og dryppet med ekstra tabasco på toppen. Hvis du ikke er stødt på baba ganoush før, kan jeg fortælle dig, at det er en mellemøstlig, cremet auberginecreme lavet på blandt andet aubergine, tahin og masser af spidskommen. I cremen har jeg brugt den røgede Chipotle Sauce for at understøtte og give den et røget twist. Kødbollerne er lavet på kyllingekød, men du ville også sagtens kunne bruge okse. De er fyldt med løg, sesamfrø og frisk persille og krydrede med kanel, ingefær, spidskommen og den originale Red Tabasco Sauce. Den fintsnittede kål er bare lynsyltet og giver et let syrligt twist. Masser af smag, tekstur og snask i hver bid. Ingredienslisten virker måske lang, men det er slet ikke så besværligt at lave. Hvis du hellere vil anrette på almindelig tortillapandekager eller lignende, kan du sagtens gøre det. Jeg synes bare, at de var så fine sådan her og gav noget ekstra sprødhed. Og ja det er snasket, og ja du vil få fedtede fingre. Præcis som det skal være ;) Læs også: Hjemmelavede tacos med kaffe-marineret kød, hasselnødder og mango-salsa / Tacos med pulled beef og avocado-salsa Kålwraps med baba ganoush, krydrede kødboller og tabasco

Kålwraps med baba ganoush, tabasco og krydrede kødboller (til 4-5 personer - 2 stk til hver)

  • Baba ganoush: 2 auberginer
  • 1 stor spsk tahin
  • 1 stor spsk skyr (kan undlades)
  • saft fra 2 citron
  • 1 stor tsk stødt/knust spidskommen
  • ca 2 tsk Tabasco Chipotle Sauce
  • Krydrede kødboller: 450 g hakket kød (kylling eller okse)
  • 1 lille spsk salt
  • 1 æg
  • 1 stor håndfuld frisk persille
  • 1 lille løg
  • 2 spsk Tabasco Original Sauce
  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 stor tsk stødt/knust spidskommen
  • 2 spsk sesamfrø
  • Derudover: 1 lille rødkål eller rødt spidskål
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • olivenolie til stegning
  Så nemt er det: Start med at lave baba ganoush ved at skylle auberginer og prikke dem mange gange med en gaffel. Bag dem i ovnen i 40 minutter ved 180 grader og lad dem afkøle en smule. Halver dem, skrab al kødet ud med en ske og blend det med resten af ingredienserne. Smag til med salt og tabasco. Tag de yderste 3-4 blade at kålet, skyl dem og snit dem fint. Brug dine hænder til at massere eddike, honning og et drys salt ind i kålen. Stil det på køl. Brug bladene indenunder som wraps. Lav kødbollerne ved at ælte salt ind i det hakkede kød et minut eller to med dine hænder. Hak løget fint. Skyl persille og hak også det fint. Skræl ingefær og riv det fint. Rør æg, persille, løg, ingefær, kanel, spidskommen, tabasco og sesamfrø i farsen og lad den hvile i 15 minutter på køkkenbordet. Form små kødboller og steg dem ved middel-høj varme i et par spsk olivenolie på en stor pande, så de får stegeskorpe på begge sider. Skru herefter ned på lav varme og lad dem gennemstege. Anret kålblade med baba ganoush, krydrede kødboller, lynsyltet kål og evt ekstra dryp med Chipotle Sauce og finthakket persille.