Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder

vegetarisk nøddepostejJeg fortalte nogle af mine venner om denne ret den anden dag, og de kiggede bare på mig og sagde: 'Det lyder altså lidt for underligt Anna'. Afhængig af hvem du spørger, er det muligvis heller ikke den rigtige sæson for en opskrift som denne. Det er nemlig et vegetarisk alternativ til den traditionelle steg på en aften som juleaften. Jeg vil dog argumentere for, at man sagtens kan spise den hele året rundt. Især på en lidt kold, blæsende dag. Og da jeg så viste et billede af retten til mine venner, sagde de også med det samme: 'Ej det ser jo godt ud!'. Denne vegetariske nøddepostej minder måske en smule om en bagt, fast risotto-lignende grød. Den er fyldt med grove ris, svampe, grøntsager, æble, hasselnødder og rørt med en ægge-mælkeblanding og bagt i ovnen. Inspirationen til opskriften har jeg fået herfra. Den smager virkelig lækkert, lidt efterårsagtigt og nærmest endnu bedre dagen efter, hvor resterne er perfekte til madpakken. Server nøddepostejen med en frisk grøn salat. Læs også: Bagt bygotto med parmaskinke, svampe og valnødder / Cremet pasta med kylling og svampe / Svampebulgotto med tranebær og hasselnødder vegetarisk nøddepostej vegetarisk nøddepostej

Vegetarisk nøddepostej med svampe og nødder (til 4-6 personer)

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 store porrer
  • 2 store gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g champignon
  • 1 stor spsk tørret timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 æg
  • 2 dl mælk (kan erstattes med madlavningsfløde)
  • 1 stor håndfuld hasselnødder
  • 1 æble
  • salt og peber
  Så nemt er det: Start med at koge risene efter anvisningen på pakken. Skær ender af porrer og skær dem i tynde skiver. Skyl dem godt. Hak hvidløg fint, skræl gulerødder og riv dem groft. Skyl champignon og skær dem i små tern. Steg porrer, hvidløg, gulerødder, svampe og timian på en pande i 1 spsk olivenolie ved middel-høj varme, til væsken fra svampene er fordampet. Skær æblet i små tern og hak nødderne groft. Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk salt og godt med friskkværnet peber. Rør ris, grøntsagsblanding, æbletern og nødder i og kom det hele op i et ildfast fad på ca 22 x 22 cm. Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Skru op på høj varme (230) og giv den 5 minutter mere. Lad nøddepostejen sætte sig på køkkenbordet i 10 minutter og server med en grøn salat. Kolde rester dagen efter på madpakken er virkelig også et hit!